Prokuratūra ir saņēmusi policijas Ekspertīžu centra konsultatīvo atzinumu par Bikavas Vissvētākās Jēzus Sirds Romas katoļu draudzes baznīcas prāvesta Fēliksa Šneveļa pieļauto ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu un varēs lemt par protesta iesniegšanu viņa lietā, taču līdz šim tā nekādus likumus neesot pārkāpusi.
Eksperti secinājuši, ka Šneveļs gan ir radījis draudus pretī braucošam automobilim, taču tā nav bijusi avārijas situācijas izraisīšana no tehniskā viedokļa, tāpēc prokuratūra varēs lemt jautājumu par protesta iesniegšanu šajā administratīvā pārkāpuma lietā.

Prokuratūra norāda, ka Šneveļs policijas lēmumu sodīt viņu par ceļazīmes neievērošanu vairākkārt pārsūdzējis dažādās instancēs - kārtības policijā un Rīgas autotransporta prokuratūrā, kuras viņa sūdzības noraidījušas kā nepamatotas, atzīstot, ka viņa darbības administratīvajā materiālā kvalificētas pareizi un protesta iesniegšanai nav pamata.

Vienlaicīgi prāvestam esot izskaidrots, ka šo lēmumu var pārsūdzēt tiesā, taču šo iespēju viņš neesot izmantojis un pārsūdzējis iepriekšējos lēmumus augstāka līmeņa prokuratūrai, nosūtot iesniegumu ar Bikavas Vissvētās Jēzus Sirds Romas Katoļu draudzes zīmogu un pievienojot tam vairākus desmitus Gaigalavas, Bikavas un Lazdukalna pagastu iedzīvotāju parakstu.

Pārbaudot iesniegumu, Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurors konstatējis, ka jautājuma izlemšanai nepieciešama papildu pārbaude, lai izpētītu visus iesniegtos, arī videomateriālus. Par to Šneveļam esot paziņots likumā paredzētā laikā, paskaidrojot, ka nav iespējams šo pārbaudi veikt 30 dienu termiņā un par tās rezultātiem viņam paziņos papildus. Pārbaudes veikšanai visi materiāli tika nodoti ekspertīžu centram, kur veica to izpēti.

Jau ziņots, ka, protestējot pret prokuratūras lēno darbu, no pirmdienas prāvests Rēzeknes rajona Gaigalavā sācis triju dienu brīdinājuma badastreiku, jo vairāk nekā pusgadu neesot saņēmis prokuratūras atbildi uz savu sūdzību par sodu, kas viņam Rīgā noteikts par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!