Foto: DELFI

Ziņas par Daugavpils domē ievēlētā Borisa Ivanova (Latgales partija) darbību Valsts drošības komitejā (VDK) pārbaudīs prokuratūrā, portālam "Delfi" apliecināja prokuratūras pārstāve Una Rēķe.

Rēķe apliecināja, ka tiešām ir sākta pārbaude, kura ilgs vismaz mēnesi, jo to nosaka likums. Tajā prokuratūra pārbaudīs saņemto informāciju un vāks pierādījumus, bet vēlāk savāktos pierādījumus nodos tiesai. Par to, ka šāda pārbaude ir sākta, ir informēts arī Ivanovs.

Savukārt Latvijas Radio ziņo, ka Ivanovam varētu draudēt arī pilsonības atņemšana, kuru viņš ieguvis pērn naturalizācijas kārtībā. Naturalizācijas pārvalde konstatējusi savu darbinieku nolaidību un vērsusies prokuratūrā, lai Ivanovam pilsonību atņemtu, ziņo radio.

Prokuratūrā portālam "Delfi" apliecina, ka šāds iesniegums no Pilsonības un migrāciju lietu pārvaldes ir saņemts un tiek pārbaudīts.

Šajā skandālā iespējams, kā liecinieks tiks uzklausīts arī Boriss Pavelko, kurš Latvijas Radio apgalvojis, ka viņi ar Ivanovu bijuši kolēģi VDK. "Es biju oficiāls valsts drošības orgānu darbinieks no 1977. līdz 1991. gadam. [..] Mēs taču strādājām kopā. Viņš strādāja pretizlūkošanā, uzdienēja līdz kapteinim," Latvijas radio sacījis Pavelko.

Ivanovs gan Latvijas radio noliedzis to, ka būtu darbojies VDK.

Jau vēstīts, ka pēc Satversmes aizsardzības biroja (SAB) struktūrvienības Totalitārisma seku dokumentēšanas centra (TSDC) rīcībā esošās informācijas, Ivanovs savulaik ir bijis Valsts drošības komitejas (VDK) štata darbinieks. Šī fakta esamību var apstiprināt tikai tiesa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!