Foto: DELFI
Prokuratūra ir pabeigusi "pārbaudes aktīvo daļu" lietā par 9.Saeimas Juridiskās komisijas vadītājas, tagad Satversmes tiesas (ST) tiesneses Vinetas Muižnieces iespējamo komisijas protokola viltošanu, un aprīlī varētu būt gatavs slēdziens, atklāja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers LNT raidījumā "900 sekundes".

Ģenerālprokurors pavēstīja, ka ir saņemti paskaidrojumi no visām iesaistītajām personām un visi nepieciešamie dokumenti, un sācies juridiskās izvērtēšanas darbs, lai pieņemtu lēmumu. Prokurors pie tā šobrīd strādā, un pārāk ilgs laiks atzinuma sniegšanai nebūs vajadzīgs, pieļāva Kalnmeiers – tas varētu būt jau aprīlī.

Jau vēstīts, ka "Vienotības" deputāti Aleksejs Loskutovs un Ilma Čepāne iepriekš paziņoja, ka Saeimas deputāte, tagad Satversmes tiesas (ST) tiesnese Vineta Muižniece (TP), 9.Saeimā būdama Juridiskās komisijas vadītāja, iespējams, pieļāvusi dienesta viltojumu ar partiju finansēšanas pārkāpumiem saistīto Krimināllikuma grozījumu virzībā, jo protokolā fiksētais piedāvājums projekta virzību atlikt nesaskan ar audioieraksta fiksēto balsojumu, kurā atbalstīta projekta virzība izskatīšanai Saeimā.

Saeimas sekretāra biedrs Dzintars Rasnačs (TB/LNNK), kurš 9.Saeimā bija Juridiskās komisijas priekšsēdētājas biedrs un kopā ar viņu parakstīja "Vienotības" deputātu apšaubīto 2009.gada 1.septembra komisijas sēdes protokolu, atzina, ka tajā dienā komisijā notika balsojums par partiju finansēšanas pārkāpumu kriminalizēšanas projektu, kas protokolā nav atspoguļots.

Pati Muižniece sākotnēji noraidīja jebkādas ļaunprātības savā darbībā laikā, kad viņa vadīja Saeimas Juridisko komisiju, un "Vienotības" deputātu paziņojumus par iespējamo Muižnieces atbildību kādas komisijas sēdes protokola dienesta viltojumā saistīja ar atriebību un dēvēja par "raganu medībām", taču vēlāk atzina, ka protokolu lūgusi papildināt ar papildus komisijas viedokli.

Notikušo pašlaik pārbauda prokuratūra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!