Foto: Shutterstock
Ņemot vērā psihiatru atzinumu, no cietuma atbrīvota bijusī prokurore Irina Bogdanova, kuru pērn maijā Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atzina par vainīgu kukuļa pieprasīšanā, ceturtdien vēsta žurnāls "Ir".

Bogdanova šobrīd vairs neatrodas ieslodzījumā - šā gada 9.maijā viņa no Iļģuciema sieviešu cietuma ir atbrīvota, jo ekspertīzes slēdziens liecina, ka Bogdanovai ir tādi psihiski traucējumi, kuru dēļ viņa nedrīkst atrasties brīvības atņemšanas vietās un piedalīties tiesas sēdēs, vēsta žurnāls.

Ekspertīzi apelācijas tiesa norīkoja martā pēc Bogdanovas advokātes pieprasījuma, liecina žurnāla “Ir” informācija.

Kā raksta “Ir”, Rīgas apgabaltiesas tiesnese Brigita Būmeistere, kura kukuļošanas lietu izskata apelācijas kārtībā, Bogdanovas ekspertīzes slēdziena dēļ ir apturējusi kriminālprocesu.

Kad tas varētu atsākties, nav zināms.

Atkārtotai Bogdanovas veselības pārbaudei jānotiek pēc gada. Piespiedu ārstēšana nav noteikta, jo ekspertīzē, kā raksta “Ir”, viņa nav atzīta par sabiedrībai bīstamu. Atcelti arī visi Bogdanovai noteiktie drošības līdzekļi, viņa var brīvi pārvietoties, kā arī izbraukt no valsts.

Kā ziņots, Bogdanova tiek apsūdzēta pēc Krimināllikuma (KL) 320.panta 2.daļas - par kukuļņemšanu, ja tā izdarīta atkārtoti, lielā apmērā vai ja kukulis pieprasīts. Par šādu noziedzīgu nodarījumu likumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu. Pērnā gada 5. maijā tiesa bijušajai Jūrmalas prokurorei piesprieda četru gadu cietumsodu par 35 tūkstošu eiro kukuļa izspiešanu un apcietināja tiesas zālē.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) izmeklēšanā ir noskaidrojis, ka kukulis 35 571 eiro apmērā ticis pieprasīts no kādas personas, lai šīs personas interesēs nodrošinātu pretlikumīgu darbību veikšanu prokurores lietvedībā esošā kriminālprocesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!