Foto: Shutterstock
Publiski pieejamos Uzņēmumu reģistra (UR) datos atrodams no seksuālas vardarbības Liepājā cietušās meitenītes vārds, pārliecinājusies aģentūra LETA.

Minētais publiski pieejamais dokuments ir Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesas tiesneša lēmums par aresta uzlikšanu Dānijas uzņēmēja firmai. Šajā lēmumā redzams arī no seksuālās vardarbības cietuša bērna vārds, kas nav anonimizēts, turklāt lēmumā arī norādīts, ka pret bērnu ir pastrādāts dzimumnoziegums.

UR pagaidām nav komentējis šo situāciju. Tikmēr Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) Latvijas Radio raidījumam "Krustpunktā" paudusi, ka no seksuālās vardarbības cietušu bērnu vārdu publiskošana ir pārkāpums.

Straujuma pauda, ka dzimumnoziegumos cietuša bērna vārds nav publiskojams. Viņa uz šo jautājumu vērsīšot arī Tieslietu ministrijas uzmanību.

Jau ziņots, ka vēl pirms atklātībā bija nācis Liepājas tiesas spriedums, kurā par neķītru darbību veikšanu ar mazgadīgu meitenīti ar piespiedu darbu sodīti tēvs un dēls, Liepājas tiesā ir skatīta vēl viena krimināllieta, kurā par tādām pašām darbībām, kā arī par pornogrāfisku materiālu izgatavošanu un izplatīšanu reāls cietumsods piespriests dāņu uzņēmējam - 46 gadus vecam vīrietim, ziņo laikraksts "Kurzemes Vārds".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!