Foto: LETA

''Šobrīd publiski zināmais aizturēšanas pamatojums ir apšaubāms, jo īpaši apstākļos, kad žurnālists strādā, lai informētu sabiedrību,'' pirmdien norādījusi Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Mūrniece aicina iekšlietu ministru un Valsts policijas priekšnieku skaidrot sabiedrībai pirmdien notikušo TV3 ziņu operatora aizturēšanu, informēja Saeimas preses dienests.

„Jācer, ka operatora aizturēšanai nav politiska pamatojuma, ņemot vērā notikušā kontekstu," norādījusi Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvērusi, ka TV3 operatora aizturēšana Ukrainas atbalsta piketa laikā pie Krievijas vēstniecības pirmdien, 26. janvārī, pildot žurnālista pienākumus, ir skandalozs gadījums.

Šis nav vienīgais gadījums, kas liek pastiprināti pievērst uzmanību mediju brīvības jautājumiem, norādījusi Mūrniece: „Žurnālista Leonīda Jākabsona lietā policija lēma par izmeklēšanas pārtraukšanu un pierādījumu iznīcināšanu. Izsaku gandarījumu, ka šis lēmums tika mainīts."

Jau ziņots, ka pirmdien pie Krievijas vēstniecības Rīgā policija aizturēja divus piketa, kas veltīts ukraiņu militārās lidotājas Nadijas Savčenko atbalstam, dalībniekus - Latvijas Ukraiņu kongresa priekšsēdētāju Nikolaju Pavļuku un operatoru Sergeju Medvedevu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!