Foto: LETA
Bijušais Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretārs Juris Pūce ievēlēts par ekspremjera Einara Repšes domubiedru pērn nodibinātās politiskās partijas "Latvijas Attīstība" ģenerālsekretāru. Pūces pienākumos ietilps partijas biroja vadīšana ikdienā, kā arī aktīva līdzdalība priekšvēlēšanu kampaņas organizēšanā.

"Delfi" jau vēstīja, ka pērnā gada 27. novembrī Pūce atkāpās no EM valsts sekretāra amata, jo saistībā ar viņa sievas vadītās biedrības "Ascendum" saņemtajiem ziedojumiem no būvkompānijas "Re&Re", pēc Zolitūdes traģēdijas radās aizdomas par Pūces līdzdalību būvkompāniju interešu lobēšanā. Tiek pieļauts, ka gadījumā, ja Pūce nebūtu atkāpies labprātīgi, ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts (deleģējusi RP) būtu izdevis rīkojumu par viņa atstādināšanu.

Pūce, kas Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra amatu ieņēma kopš 2010. gada, ir kādreizējā "Vienotības" ģenerālsekretāra Edgara Jaunupa bijušais klasesbiedrs. Tagad gan Jaunups, gan Pūce pievienojušies bijušā Ministru prezidenta Repšes jaunajam politiskajam spēkam "Latvijas Attīstībai", ko atbalsta vairāki atpazīstami Latvijas uzņēmēji, tostarp Pēteris Šmidre un Donāts Vaitaitis.

Šonedēļ Latvijas televīzijas kanālos sāka demonstrēt jaunas "Latvijas Attīstības" apmaksātas reklāmas. Vienā no tām redzams arī Pūce, kurš apmaksātajā raidlaikā klāsta, ka uzņēmējdarbības veicināšanai Latvijā ir jāizmanto 2. pensiju līmenī uzkrātie līdzekļi - aptuveni 1 miljards latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!