Foto: LETA

Sestdien partijas "Latvijas attīstībai" kongresā par partijas valdes priekšsēdētāju ievēlēts Juris Pūce. Kongresā apstiprināts arī jaunais partijas manifests, kura centrā ir liberālas vērtības un indivīda brīvība.

"Šobrīd pie varas esošajiem šķiet, ka izaugsme un attīstība ir panākama ar arvien jauniem ierobežojumiem, nodokļiem un kontroli. Mēs uzskatām, ka cilvēkiem jādod pēc iespējas vairāk brīvības strādāt un īstenot savas idejas. Viens no svarīgākajiem "Latvijas attīstībai" jaunās vadības uzdevumiem būs pulcēt ap sevi līdzīgi domājošus cilvēkus," uzsvēris Pūce.

Savukārt "Latvijas attīstībai" līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Einars Repše uzsvēris, ka atbalsta un ļoti augstu vērtē Pūci kā jauno partijas valdes priekšsēdētāju.

"Uzskatu, ka viņam piemīt izcilas darba un vadītāja spējas. Pateicos par darbu visiem valdes locekļiem un partijas biedriem ar kuriem kopā esam strādājuši līdz šim. Turpināšu darboties partijā un piedalīties ikdienas darbā, kā arī konsekventi cīnīties par mūsu idejām un vērtībām," sacījis Repše.

Ar jaunā manifesta pieņemšanu "Latvijas attīstībai" skaidri definē sevi kā labēju, liberālu partiju, kas ciena un novērtē katra cilvēka brīvību un vienādu attieksmi pret visu cilvēku interesēm, neatkarīgi no tautības, rases, dzimuma, seksuālās orientācijas, reliģiskās pārliecības vai fizisko un garīgo spēju līmeņa.

Pūce ieguvis jurista profesionālo kvalifikāciju un maģistra grādu Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē un maģistra grādu vadības zinātnē Ekonomikas un vadības fakultātē. No 2001. Līdz 2010. gadam bijis Latvijas Universitātes senators un kopš 2007. gada ir arī pasniedzējs Latvijas Universitātē. No 2010. līdz 2013. gadam bijis Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs.

Partija "Latvijas attīstībai" ir labēja partija. 12. Saeimas vēlēšanās, kas norisinājās šī gada oktobra sākumā, partija ieguva 0,9 % lielu vēlētāju atbalstu un parlamentā neiekļuva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!