Foto: F64
Piektdienas, 2.jūnija, pievakarē vairāki zēni, garlaicības mākti, aizdedzinājuši rotaļu mājiņas salmu nojumi bērnudārza teritorijā Stārķu ielā, vēsta portāls “liepajniekiem.lv”.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā speciāliste Anete Strazdiņa "liepajniekiem.lv" pastāstīja, ka izsaukums saņemts pulksten 18.45. Ugunsnelaime likvidēta pusstundas laikā, tomēr nodegusi rotaļu mājiņa 10 kvadrātmetru platībā.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova "liepajniekiem.lv" apstiprināja, ka Valsts policijā saņemta informācija, ka Liepājā, Stārķu ielas pirmsskolas izglītības iestādes teritorijā, ir aizdedzināta nojume.

"Aculiecinieks, kurš notikumu redzēja no blakus esošās daudzstāvu mājas loga, Valsts policijai pastāstīja, nojumē atradās vairāki zēni, taču pēc ugunsgrēka sākšanās, tie aizgājuši prom," Šeršņovas teikto citē portāls.

"Brīdī, kad notikuma vietā strādāja operatīvie dienesti, zēni tomēr atgriezās. Tā kā liecinieks bija devis zēnu aprakstu Valsts policijas amatpersonām, likumsargs piegāja pie jauniešiem, kuri neliedzās un atzinās notikušajā," stāstīja policijas preses pārstāve.

Jaunieši policistiem pastāstīja, ka viņiem ir sācies brīvlaiks, nav bijis ko darīt un viņi gājuši uz parku caur šo teritoriju un iegājuši nojumē. Pa ceļam viņi atraduši šķiltavas un viens no jauniešiem izdomāja no jumta noplūkt salmus, aizdedzināt un nomest zemē, jo esot vēlējies redzēt, kā salmi deg. Otrs zēns, to redzēdams, palūdzis viņam šķiltavas, taču salmus nav noplūcis, bet, nepadomājot par sekām, aizdedzinājis uz jumta esošos salmus, kas arī bija ugunsgrēka izcelšanās iemesls, vēsta "liepajniekiem.lv".

Zēni gribējuši ugunsgrēku nodzēst, taču aiz bailēm to nav darījuši un aizmukuši. Ziņkārības mākti, viņi tomēr pēc brīža atgriezušies un sastapuši policistu, kurš viņus uzrunājis.

Kā vēsta "liepajniekiem.lv", zēni nodarītajā atzinušies, kā arī nebija domājuši, ka viņu rīcībai būs šādas sekas.

Likumsargi notikušo ir pārrunājuši ar zēnu vecākiem un viņiem ir ieteikts šo jautājumu risināt un par zaudējumu atlīdzināšanu runāt ar bērnudārza vadītāju.

Valsts policija lūdz vecākus pārrunāt ar bērniem ar drošību saistītos jautājumus lai netiktu radīts apdraudējums ne pašiem, ne arī citiem un citu mantai, kā arī apdomāt to, kā un cik lietderīgi bērni pavada brīvo laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!