Foto: DELFI
Nepilnus divus gadus vecais bērns, kurš nakti pavadīja mežā, jau pirmdien tiks izrakstīts no slimnīcas, informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā Rīgā.

Ārsti vērtē, ka bērnam ļoti paveicies - netika konstatēta būtiska ķermeņa atdzišana, nebija piesūkusies pat neviena ērce.

"Bērnu plānots šodien izrakstīt. Nekādi veselības sarežģījumi nav radušies. Puisēns jūtas labi. Pēc nakts pavadīšanas mežā netika konstatēta pat būtiska ķermeņa atdzišana. Ārsti vērtē, ka mazulim ļoti paveicies, jo tam nebija piesūkusies pat neviena ērce," aģentūrai BNS sacīja slimnīcas komunikācijas un mārketinga daļas vadītāja Dace Preisa.

Jau ziņots, ka pirmdienas rīts nācis ar ziņām, ka glābējiem Klapkalnciemā izdevies atrast mežā pazudušo bērnu. Svētdienas vakarā starp plkst.22 un plkst.23 bērns bija noklīdis mežā purva virzienā. Iesaistoties gan policijai, gan brīvprātīgajiem, bērnu agrā pirmdienas rītā - plkst.6.19 izdevās atrast. Konstatēts, ka nepilnus divus gadus vecais mazulis nogājis 1,5 līdz 2 kilometrus.

Valsts policijas pārstāve Diāna Purviņa informēja, ka Latvijā ģimene ieradusies no Vācijas, lai pavadītu atvaļinājumu. Ģimene ir ASV pilsoņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!