Naktī uz ceturtdienu Purvciemā manīta kupla mežacūku saime, kas "ganījusies" kādā daudzdzīvokļu māju pagalma autostāvvietā, novērojis kāds portāla "Delfi" lasītājs.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja Rīgas domes sabiedrisko attiecību speciālists Uģis Vidauskis, konkrētajā gadījumā cūkas padzītas atpakaļ mežā.

Viņš akcentēja, ka visa informācija, kas nonāk pašvaldības rīcībā par mežacūkām, tiek nodota Pierīgas mednieku klubam, jo Rīgas dome ar mednieku klubu noslēgusi līgumu par mežacūku izķeršanu un izvešanu no pilsētas teritorijas.

Vidauskis norāda, ka mednieki strādā pēc savas metodikas, bet tas neizslēdz iespēju, ka pilsētā palikušie dzīvnieki ik pa laikam parādīsies cilvēku tuvumā.

It īpaši šāda iespējamība pastāvot ziemas periodā, kad mežacūkas sāk meklēt papildus barību, stāstīja Vidauskis.

Pēc mednieku teiktā, no pilsētas jau izvestās cūkas atpakaļ neatgriežas, bet nesen galvaspilsētā manītie meža dzīvnieki ir "no atlikušo "rīdzinieču" skaita," saka Vidauskis.

Patlaban esot zināms, ka kopējais mežacūku skaits pilsētā ir samazinājies, bet mednieki savu darbu turpināšot visu ziemu, uzsver domes pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!