Foto: LETA

Sestdien Rīgas pašvaldības policijas (RPP) darbinieki saņēmuši informāciju par kādu sievieti, kuras dzīvesbiedrs, būdams alkohola reibumā, nelaidis viņu pie abu kopīgā bērna, tādēļ likumsargi nošķīruši bērnu no tēva un kopā ar māti nogādājuši krīzes centrā, informēja RPP.

Ierodoties norādītajā adresē, pie daudzdzīvokļu nama ieejas sastapta sociālā dienesta darbiniece un bērna māte, kura pastāstīja, ka dzīvo kopā ar bērna tēvu, taču dienu iepriekš dzīvesbiedrs viņai uzbrucis un izdzinis no dzīvokļa. Sieviete likumsargiem paudusi vēlmi kopā ar bērnu doties uz krīzes centru.

Dzīvokļa durvis atvēris manāmi iereibis vīrietis – bērna tēvs. Viņš, ieraugot savu dzīvesbiedri, kļuvis agresīvs un lietojis rupjus izteicienus. Kamēr policisti skaidrojuši notikušā apstākļus, sieviete izgājusi no dzīvokļa.

Bērna tēvs kārtības sargiem atrādījis savu astoņus mēnešus veco dēlu, kurš mierīgi gulējis gultiņā. Dzīvoklī policisti sastapuši vēl viens iereibušu vīrieti.

Apskatot bērna mājvietu, konstatēta netīrība un smirdoņa. Abi iereibušie vīrieši smēķējuši bērna klātbūtnē. Likumsargi vīrietim vaicājuši, cik ilgi viņš jau lietojot alkoholu, uz ko bērna tēvs nav spējis sniegt precīzu atbildi, vien paudis, ka, dzerot jau kopš jūnija.

Bērna tēvam veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā, kuras laikā noskaidrots, ka viņš ir 2,41 promiles reibumā, savukārt personas datu pārbaudes laikā konstatēts, ka viņam nav deklarētas dzīvesvietas. Vīrietis paskaidrojis, ka viņš vēl nav atrisinājis jautājumu par dzīvesvietu un šobrīd mitinās drauga dzīvoklī.

Sociālā dienesta darbiniece pastāstīja, ka Bāriņtiesa jau ir saņēmusi informāciju par šo situāciju un tuvākajā laikā lems par vecāku aprūpes tiesībām.

Pieņemts lēmums bērnu šķirt no tēva un kopā ar māti nogādāt krīzes centrā. Par konstatēto informēta Bāriņtiesa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!