Foto: LETA

Rīgas domes (RD) Mājokļu un vides departaments no otrdienas uzdevis "Rīgas namu pārvaldniekam" uzsākt pussabrukušās mājas Torņakalnā pagaidu konservāciju, pastāstīja departamenta pārstāve Iveta Mazūre.

Viņa pavēstīja, ka pirmdien, 23.martā, otrajā mājas Buru ielā 9 iedzīvotāju kopsapulcē joprojām iedzīvotāji nespēja vienoties par mājas konservāciju vai nojaukšanu, tāpēc Mājokļu un vides departaments atbilstoši RD saistošajiem noteikumiem par Rīgas pilsētas teritorijas kopšanu un būvju uzturēšanas noteikumiem pieņēma lēmumu no otrdienas, 24.marta, uzdot "Rīgas namu pārvaldniekam" uzsākt pussabrukušās mājas pagaidu konservāciju.

Minētajā ēkā 16 dzīvokļi pieder pašvaldībai, savukārt 13 dzīvokļi ir privatizēti.

Mazūre informēja, ka gan no departamenta puses, gan privatizēto dzīvokļu īpašnieku puses izvirzīti pārstāvji, kas uzturēs komunikāciju - iedzīvotāji tiks informēti par konservācijas norises gaitu un, ja būs nepieciešamība, tiks organizēta vēl viena kopsapulce.

Konservācijas izmaksas pagaidām segs "Rīgas namu pārvaldnieks", taču vēlāk tās būs jāatmaksā dzīvokļu īpašniekiem, tostarp privatizēto dzīvokļu īpašniekiem.

Jau vēstīts, ka Rīgā, Buru ielā, sagruva divstāvu dzīvojamās mājas ārsiena un kāpnes no 1. uz 2.stāvu. Pussagruvušās ēkas iedzīvotāji vienojušies, ka māju neatjaunos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!