Foto: DELFI

Rīgas pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" transportlīdzekļos tā sauktās puteņa biļetes pirmdien, 11.janvārī, izmantotas aptuveni 5500 reižu, pastāstīja kompānijas preses sekretārs Viktors Zaķis.

Viņš gan piebilda, ka šis skaitlis ir aptuvens un precīza uzskaite netiek veikta.

Tāpat Zaķis pastāstīja, ka atbilstoši "Rīgas satiksmes" šoferu paustajam galvaspilsētu pirmdien bija vieglāk izbraukt, jo Rīgā bija mazāk automašīnu. Tāpat sabiedriskā transporta kavējumi bijuši mazāki - ja 3.janvārī, kad Rīgā bija slikti laika apstākļi un nebija ieviestas tā sauktās puteņa biļetes, sabiedriskā transporta kavējumi bija līdz stundai, tad pirmdien līdz 25 minūtēm.

Arī otrdien Rīgā ir ieviestas tā sauktās puteņa biļetes un autovadītāji galvaspilsētas sabiedrisko transportu var izmantot bez maksas.

Par braukšanai sabiedriskajā transportā derīgu dokumentu tiek uzskatīta transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība. Automašīnas tehniskā pase kā braukšanai derīgs dokuments jāuzrāda tikai kontroles laikā, tā nav jārāda transportlīdzekļa vadītājam. Šo iespēju var izmantot jebkura pilngadīga persona, autovadītāja apliecībai nav obligāti jābūt līdzi.

Bezmaksas braukšana neattiecas uz mikroautobusu pārvadājumiem.

Pirmo reizi tā sauktās puteņa biļetes pašvaldība ieviesa 2012.gada decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!