Foto: DELFI

Veicot revīziju Rīgas domē vai uzņēmumā "Rīgas satiksme", Valsts kontrole nākotnē varētu pārbaudīt, kā ir veicies ar "puteņa biļešu" lietderības izvērtējumu, informēja Valsts kontrolē.

Neskatoties uz to, ka "puteņa biļetes" Rīgā tiek ieviestas vien atsevišķas dienas gadā, Valsts kontrole uzskata, ka pašvaldības uzņēmumam "Rīgas satiksme" un Rīgas domei ir jāizvērtē šo biļešu lietderība. Tāpat vadībai ir jāsniedz informācija sabiedrībai par to, vai zaudējumi, kurus veido neiegūtie ieņēmumi no sabiedriskā transporta izmantošanas par brīvu, attaisno ieguvumus - satiksmes intensitātes samazināšanu, lai ļautu ātrāk attīrīt Rīgas ielas no sniega.

Līdz ar to Valsts kontrole, veicot revīziju Rīgas domē vai SIA "Rīgas satiksme", varētu pārbaudīt, kā institūcijām veicies ar "puteņa biļešu" lietderības izvērtējumu.

Jau ziņots, ka saskaņā ar meteorologu prognozēm par puteni un intensīvu snigšanu Rīgā vakar un šodien autovadītāji var bez maksas izmantot pilsētas sabiedrisko transportu - tramvajus, trolejbusus un autobusus, kā braukšanas biļeti uzrādot automašīnas tehnisko pasi.

Šādas "puteņa biļetes" tika ieviestas pagājušajā gadā, un tas izraisīja plašu rezonansi sabiedrībā - iniciatīva tika gan kritizēta, gan arī uzteikta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!