Foto: LETA
Tā kā sinoptiķi pirmdien galvaspilsētā prognozēja puteni, Rīgas dome (RD) nolēma autovadītājiem ļaut sabiedrisko transportu izmantot bez maksas. Sociālā tīkla "Twitter" lietotāji steiguši vērtēt ne tikai puteni, saucot to par "puteņa izstrādājumu", bet arī piedāvāt jaunus brīvbiļešu veidus, piemēram, uz saulainiem kūrortiem.

Vēstīts, ka sinoptiķi arī visas otrdienas garumā galvaspilsētā prognozē puteni. RD nolēmusi arī 12. janvārī autovadītājiem ļaut sabiedrisko transportu izmantot bez maksas.

Kā iepriekš ziņots, arī pirmdien, 11. janvārī, spēkā ir "puteņa biļetes", proti, uzrādot transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību jeb tā saukto tehnisko pasi, par braucienu sabiedriskajā transportā nav jāmaksā.

Vidauskis atgādina, ka tehniskā pase kā braukšanai derīgs dokuments jāuzrāda tikai kontroles laikā, tā nav jārāda transportlīdzekļa vadītājam. "Puteņa biļetes" neattiecas uz mikroautobusu pārvadājumiem.

"Šo iespēju var izmantot jebkura pilngadīga persona, autovadītāja apliecībai nav obligāti jābūt līdzi. Reģistrācijas apliecība apliecinās, ka konkrētais transportlīdzeklis tajā brīdī neatrodas satiksmē, kas ir pašvaldības mērķis. Minētos braukšanas atvieglojumus pašvaldība ievieš, lai mazinātu satiksmes intensitāti stipras snigšanas laikā, tādējādi atvieglojot ielu uzturēšanas tehnikas darbu," skaidro Rīgas domes pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!