Foto: AP/Scanpix / AFP/Scanpix / UN photo / LETA
Turpina palielināties pierādījumu krājums, kas apliecina Kremļa līdzdalību Ukrainas konfliktā, tikmēr ANO Bēgļu aģentūra (UNHCR) brīdina, ka pasaulei tuvojas jauna bīstama pārvietošanās ēra, bet Francija pievienojusies Beļģijai un arī iesaldējusi Krievijas uzņēmumu un valsts iestāžu bankas kontus, tikmēr Latvijā Andris Bērziņš, pēdējo reizi Valsts prezidenta amatā uzrunājot Saeimas deputātus, skubināja parlamentu turpināt darbu pie likumdošanas iniciatīvas politisko partiju stiprināšanai, - portāls "Delfi" apkopo ceturtdienas aktuālākos notikumus Latvijā un pasaulē.

Foto: LETA
Andris Bērziņš
ceturtdien, 18.jūnijā, pēdējo reizi Valsts prezidenta amatā uzrunājot
Saeimas
deputātus, skubināja parlamentu turpināt darbu pie likumdošanas iniciatīvas politisko partiju stiprināšanai, norādot, ka jāpalielina valsts finansējums partijām, kā arī jāstiprina izpildvara.

Lasīt vairāk

Foto: AFP/Scanpix
Francija
pievienojusies Beļģijai un arī iesaldējusi Krievijas uzņēmumu un valsts iestāžu bankas kontus, vēsta aģentūra "Bloomberg".

Lasīt vairāk

Foto: UN Photo
ANO
Bēgļu aģentūra (UNHCR) brīdina, ka pasaulei tuvojas jauna bīstama pārvietošanās ēra, aģentūras jaunākais ikgadējais ziņojums liecina, ka pasaulē teju 60 miljoni cilvēku ir spiesti pamest savas mājas vajāšanas, kara, bruņotu konfliktu un citu iemeslu dēļ.

Lasīt vairāk

Foto: Reuters/Scanpix
Ukrainā notiek karš, kuru ir uzsākusi
Krievijas
valdība un kurā cīnās un mirst Krievijas pilsoņi un karavīri. Lai gan Kremļa saimnieks
Vladimirs Putins
to turpina noliegt, publiski ir pieejami neapgāžami pierādījumi par Krievijas militāro iesaisti
Ukrainas
austrumos,
pētījumā "Slēpties acu priekšā: Putina karš Ukrainā"
secina Atlantijas padomes darba grupa.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Īstu "vētru" sociālajā tīklā "Twitter" sacēlis Saeimas lēmums atbalstīt galīgajā lasījumā priekšlikumu Izglītības likumā, kas paredz skolām pienākumu aizsargāt skolēnus no netikumiskas audzināšanas.

Lasīt vairāk

Foto: Shutterstock
Aizvadītajā nedēļā vienā no Latvijas modernākajiem sporta centriem – Olimpiskajā sporta centrā (OSC) Rīgā – risinājās sporta biedrības "WPC - WPO Latvija" organizētas sacensības ar nosaukumu "Eiropas čempionāts pauerliftingā". Sacensības kā sacensības, ja ne viens aspekts – tās rīkoja neoficiāli šī sporta veida pārstāvji, turklāt neievērojot Starptautiskās Antidopinga aģentūras (WADA) Antidopinga kodeksu, un tajās piedalījās par Antidopinga kodeksu pārkāpumiem diskvalificētie sportisti.

Lasīt vairāk

Foto: Privātais arhīvs
Radio "Pieci.lv" raidījuma "Pilnīgs vakars" plašu ažiotāžu izraisījušās rubrikas "Pieliec punktu" vadītājs Mārtiņš Pavasaris ir atstādināts no amata, portālam "Delfi" pastāstīja "Pieci.lv" vadītājs Kārlis Dagilis.

Lasīt vairāk

Foto: Reuters/Scanpix
Enerģētikas milzis "Gazprom" ieplānojis Baltijas jūrā būvēt jaunu gāzes vadu, kas savienotu Krieviju un Vāciju, vēsta "Reuters".

Lasīt vairāk

Slavenajā Parīzes aviošovā paraugdemonstrējumu piedzīvojušas "
airBaltic
" pasūtītās "Bombardier CS300" lidmašīnas, liecina "Reuters" informācija.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
19. jūnijā tiks noskaidroti Jāzepa Vītola 4. starptautiskā vokālistu konkursa laureātu vārdi. Par godalgotajām vietām cīņu konkursā turpina Kalvis Kalniņš no Latvijas, Marcelīna Beišē no Polijas, Margrēte Frendheima no Norvēģijas, Haiks Tigranjans un Tigrans Ohanjans no Armēnijas, Ivanna Komareviča no Ukrainas. Konkurss noslēgsies ar vērienīgu jauno solistu koncertu "Dārgakmeņi" Latvijas Nacionālajā operā, kad konkursa uzvarētāji dalīs skatuvi ar Latvijas Nacionālās operas orķestri Mārtiņa Ozoliņa vadībā, portālu "Delfi" informē konkursa rīkotāji.

Lasīt vairāk

Foto: Glenn Dunbar/LAT Photographic
"Vils Stīvens ir nākamais Lūiss Hamiltons!" tā par Stīvensu rakstīja britu prese 2008.gadā, kad Hamiltons spoži debitēja F-1, bet Stīvenss ar izcilību absolvēja kartinga skolu un gatavojās savai pirmajai sezonai formulu klasēs. To periodu kā savas līdzšinējās karjeras spilgtāko momentu izceļ arī pats pilots.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
Tuvojoties
Līgo svētkiem
, vairums no mums gada īsāko nakti izvēlas aizvadīt sentēvu tradīcijās, kas nozīmē, ka neiztrūkstošs svētku elements ir arī pienācīgs apģērbs, šai gadījumā – tautas tērps. Lai noskaidrotu, kur lūkoties pēc tautas tērpa un kam pievērst uzmanību, ja to nolemts šūt, vērsāmies pie tautas tērpu konsultantes un ekspertes Ziedītes Muzes, kā arī noskaidrojām Rīgas apkaimē pieejamās iespējas tautas tērpu nomai un iegādei.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!