Foto: RIA Novosti/Scanpix
Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, nākot pie varas, kā šķiet, nav bijusi vēsturiska iespēja atrauties no savas pagātnes un iziet uz nākamo sevis paša, valsts un pasaules izpratnes pakāpi, intervijā paudis publicists un sabiedriskais darbinieks Igors Vatoļins.

Spriežot pēc notiekošā, Putins visus šos gadus ir atradies tādu priekšstatu varā, ka visapkārt ir ienaidnieki, bet Padomju Savienības sabrukums - grandioza katastrofa. Pat tad, kad viņš sadarbojies ar Rietumiem, viņam bija šie priekšstati, kas rezultātā noveda pie [attiecību] sabrukuma un tā, ka Krievija tagad nenovēršami pārvēršas par izstumto valsti, norādīja Vatoļins.

"Vladimiram Putinam ir priekšstats par labumu Krievijai, kas diemžēl "de facto" ir izrādījies neadekvāts," atzina publicists. No otras puses, viņam ir milzīga iekšējā vēlēšanās noturēties pie varas jebkādā veidā.

Tomēr "uz beidzamā perioda padomju ģenerālsekretāru marasmātiķu vai dzerošā [eksprezidenta Borisa] Jeļcina fona Putins, protams, ir savākts un brašs. Viņš nedzer, intensīvi strādā. Tās valsts darbiniekam ir svarīgas kvalitātes", uzsvēra Vatoļins.

"Es absolūti esmu par to, lai Vladimirs Putins, ja cilvēktiesību tiesa Hāgā nolems, ka uz viņa nav asiņu, mierīgi turpina būt Krievijas vadībā, ja par viņu godīgi balso lielākā daļa Krievijas iedzīvotāju. Nav pretenziju personīgi pret Putinu, bet ir jautājumi par viņa politiku," rezumēja publicists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!