Foto: DELFI

"Pasažieru vilciens" (PV) nav pagarinājis līgumu ar Rīgas domi par braukšanas maksas atvieglojumiem vilcienos Rīgas pilsētā, jo pašvaldības piešķirtie līdzekļi nesedz pat pusi no faktiskajām izmaksām, norāda gan Satiksmes ministrijā, gan uzņēmumā "Pasažieru vilciens".

Kopējie zaudējumi, kas radušies līguma darbības periodā, esot sasnieguši 560 000 eiro. Savukārt Rīgas dome nav reaģējusi uz PV aicinājumiem zaudējumus segt. Līdz ar to PV nav bijis cita varianta, kā līgumu nepagarināt.

Tikmēr Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Krišjānis Peters skaidro, ka pērnā gada augustā tika noslēgts sadarbības līgums ar AS "Pasažieru vilciens", kurā noteikts konkrēts līdzfinansējums jeb 456 500 eiro par periodu no 2013.gada 1.oktobra līdz šā gada 3.augustam. Līdzfinansējuma maksājums ticis sadalīts pa ikmēneša maksājumiem 41 500 eiro apmērā. Līdz ar to Rīgas domes pārstāvji apstrīd PV medijos pausto viedokli, ka Rīgas dome nav samaksājusi 560 000 eiro par e-talona izmantošanu pasažieru vilcienos.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā arī sacīts, ka pagājušajā piektdienā, Satiksmes departamentam tiekoties ar PV pārstāvjiem, esot panākta konceptuāla vienošanās par ikmēneša summas palielināšanu līdz 132 000 eiro, un nekas neesot liecinājis, ka sadarbības līgums varētu tikt lauzts.

Domes pārstāvji arī piebilda, ka, nepagarinot līgumu ar Rīgas domi, PV ik mēnesi varētu zaudēt līdz pat 220 000 pasažieru, kuri līdz šim pilsētas robežās pārvietojās ar vilcienu.

Kā ziņots, AS "Pasažieru vilciens" rīcība par līguma laušanu ar Rīgas domi par e-talonu izmantošanu vilcienos ir destruktīva, uzskata Rīgas domes vadība. Šādu uzņēmuma rīcību Rīgas domes vadība vērtē kā nesaprotamu, kas sagādās neērtības rīdziniekiem, kā arī mazinās paša uzņēmuma ienākumus par pasažieru pārvadājumiem.

Pašvaldība atgādina, ka kopš 2013.gada oktobra katru mēnesi "Pasažieru vilciens" no pašvaldības budžeta saņēma 41 500 eiro.

Jau ziņots, ka no šī gada 13.septembra pasažieri, kuriem noteikti Rīgas domes braukšanas maksas atvieglojumi, vilcienos Rīgas pilsētas robežās e-talonu nevarēs izmantot. Šāds lēmums pieņemts, jo beidzies iepriekšējais līgums ar Rīgas domi, savukārt vienošanās par turpmāku sadarbību uz abpusēji pieņemamiem noteikumiem nav panākta.

Iepriekš parakstītais sadarbības līgums deva iespēju Rīgas pilsētas iedzīvotājiem izmantot vilcienos tās pašas priekšrocības, kādas tiem piešķirtas Rīgas pilsētas sabiedriskajā transportā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!