Foto: LETA

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) sācis administratīvo lietvedību par higiēnas prasību neievērošanu ātrās ēdināšanas tīkla "Kentucky Fried Chicken" (KFC) uzņēmumā Vecrīgā, Audēju ielā.

Kā informēja PVD pārstāve Ilze Meistere, uzņēmumā vakar, 22.septembrī, veikta pārbaude, konstatējot vairākus higiēnas prasību pārkāpumus, līdz ar to ierosināta administratīvā lietvedība.

PVD pārstāve arī norādīja, ka par līdzīgiem pārkāpumiem uzņēmums gada laikā ir sodīts divas reizes.

Tikmēr uzņēmuma pārstāvis Lietuvā un Latvijā Jozs Berlicks atzina, ka sūdzības par higiēnas prasību neievērošanu pilnībā neatbilstot realitātei, par ko viņš pats klātienē ir personīgi pārliecinājies.

"Sociālajos tīklos izplatītas fotogrāfijas, kuras uzņēmis mūsu bijušais darbinieks, kurš bija atbildīgs par vistas produktu pagatavošanu un tīrību attiecīgajās virtuves zonās. Mums ir svarīgi, lai klienti mums uzticas un saņem kvalitatīvu un droši pagatavotu pārtiku, tāpēc sazinājāmies ar PVD, aicinot apmeklēt restorānu un pārliecināties, vai ievērojam nepieciešamās higiēnas un pārtikas drošības prasības," viņš sacīja.

Kā ziņots, KFC ēstuve Vecrīgā, Audēju ielā 14, tika atklāta pērn augustā, investējot pusmiljonu eiro. To pārvalda Lietuvas uzņēmuma "Cibus Restaurants" filiāle Latvijā, kas reģistrēta 2015.gada 25.jūnijā. "Cibus Restaurants" Lietuvā pārvalda ne tikai KFC, bet arī picēriju "Pizza Hut" tīklu.

Gan KFC, gan "Pizza Hut" zīmols pieder ASV ātrās ēdināšanas uzņēmumam "Yum! Brands, Inc.", kura pakļautībā ir vairāk nekā 36 000 KFC, "Pizza Hut" un citu ātrās ēdināšanas apkalpošanas tīklu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!