Foto: LETA

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori atsevišķās Rīgas Centrāltirgus (RCT) Gaļas paviljona tirdzniecības vietās konstatējis paaugstinātu gaļas temperatūru, pavēstīja RCT pārstāve Zane Lapko.

Viņa informēja, ka šodien RCT notika PVD pārtikas produktu kvalitātes un atbilstības noteiktajām temperatūras normām pārbaude.

PVD inspektori apsekojuši Gaļas, Piena un Sakņu paviljonus, lai noskaidrotu, vai RCT produktu uzglabāšanas apstākļi atbilst valstī noteiktajām normām. Ilgstošās augstās temperatūras dēļ pāris tirdzniecības vietās Gaļas paviljonā tika novērota paaugstināta gaļas temperatūra. Savukārt Piena un Sakņu paviljonos pārkāpumi netika konstatēti.

Kā norādā RCT Sanitārās uzraudzības daļas vadītāja Marija Piščikova, nodaļas darbinieki regulāri seko līdzi produktu uzglabāšanas noteikumu ievērošanai, kā arī tirdzniecības vietu tīrībai. "Karstās vasaras dienas, protams, sagādā grūtības, tomēr mēs sekojam līdzi, lai tirgotājs tirgus apmeklētājam pārdotu kvalitatīvu un svaigu produktu," pauda Piščikova.

Savukārt PVD inspektori norāda, ka arī paši pircēji ir atbildīgi par to, cik ilgā laikā pēc gaļas iegādes brīža tā nonāk ledusskapī vai saldētavā. Pēc PVD pārstāvju atzinuma, situācija RCT kopumā ir apmierinoša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!