Foto: Shutterstock

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) paudis atbalstu savvaļas sugu dzīvnieku cirku aizliegumam Latvijā un iesniedzis savus ierosinājumus Zemkopības ministrijā, informē PVD Veterināro objektu uzraudzības daļas vadītāja Mairita Riekstiņa.

Viņa pastāstīja, ka PVD iesniegusi Zemkopības ministrijas Dzīvnieku aizsardzības un labturības konsultatīvajā padomē priekšlikumu izvērtēt jautājumu par savvaļas dzīvnieku izmantošanu ceļojošajos cirkos un aizlieguma nepieciešamību. Priekšlikumu plānots izskatīt nākamajā padomes sēde, kas notiks oktobra beigās vai novembra sākumā. Precīzs sēdes datums vēl nav noteikts.

Biedrības "Dzīvnieku brīvība" valdes priekšsēdētājs Aivars Andersons norādīja, ka "šāds PVD lēmums ir progresīvs solis Latvijas dzīvnieku aizsardzības likumdošanas uzlabošanā".

Jau vēstīts, ka Eiropas Veterinārārstu federācija aicina visu Eiropas valstu atbildīgās iestādes aizliegt savvaļas sugu zīdītāju izmantošanu ceļojošos cirkos. Šī pozīcija pamatota ar uzskatu, ka ceļojošos cirkos nav iespējams nodrošināt savvaļas sugu zīdītāju psiholoģiskās, sociālās un uzvedības vajadzības.

Latvijā šobrīd ir atļauta savvaļas sugu dzīvnieku izmantošana cirka izrādēs un regulāri notiek izrādes ar dzīvniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!