Foto: LETA
Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori sākuši pārbaudi vairākos ēdināšanas uzņēmumos, kur varētu būt notikusi saindēšanās ar pārtikas produktiem, kā dēļ Kuldīgas slimnīcā nonākuši desmit ārzemnieki.

Kā informēja PVD pārstāve Anna Joffe, dienests piektdien ir saņēmis informāciju no Slimību profilakses un kontroles centra par gadījumu, kad Kuldīgā ar saindēšanās pazīmēm slimnīcā nogādāti desmit ārzemju jaunieši.

"PVD Dienvidkurzemes pārvaldes inspektori, sadarbojoties ar centra speciālistiem, patlaban veic detalizētu apstākļu noskaidrošanu un ir sākuši pārbaudes ēdināšanas uzņēmumos," norādīja Joffe, gan neprecizējot uzņēmumu nosaukumus.

Kā ziņots, Kuldīgā sasirgušos ārzemniekus vieno tas, ka viņi visi ir starptautiskā ekomākslas simpozija "Art To Try" dalībnieki. Daļai simpozija dalībnieku pagaidām nezināmu iemeslu dēļ pirms vairākām dienām radušās veselības problēmas. Kad situācija ceturtdien, 14. jūlijā, saasinājusies, projekta vadītāja vērsusies pēc palīdzības Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā, kas nogādājis sasirgušos stacionārā.

Stacionētas septiņas sievietes un trīs vīrieši no dažādām valstīm – Islandes, Norvēģijas, Zviedrijas un Brazīlijas. Lielā pacientu pieplūduma dēļ operatīvi ticis piesaistīts papildu medicīniskais personāls, kas palīdzējis sniegt medicīnisko palīdzību.

Pacientu stāvoklis šobrīd ir stabils, un viņi stacionēti slimnīcas infekcijas nodaļā. Slimnīcas medicīniskais personāls pieļauj, ka, iespējams, pacientu saslimšanu izraisījusi pārtika.

Reaģējot uz situāciju, pašvaldība ir nosūtījusi Slimību profilakses un kontroles centra Kurzemes reģionālajai nodaļai visu tās rīcībā esošo informāciju par to, kurās ēdināšanas iestādēs projekta dalībniekiem sniegti ēdināšanas pakalpojumi. Vienlaikus pašvaldībai nav informācijas par to, vai un kur sasirgušie cilvēki varētu būt projekta laikā individuāli iegādājušies pārtikas produktus vai saņēmuši ēdināšanas pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!