Foto: AP/Scanpix

Tā kā Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) jau ir sācis administratīvo lietvedību par "Mega cirks" izrādi Dobelē, dienests neveiks papildu pārbaudes saistībā ar "Mega cirka" šodien plānoto šovu Talsos, kurā arīdzan plānota jūras lauvu dalība, sacīja PVD sabiedrisko attiecību speciāliste Anna Joffe.

Viņa atgādināja, ka PVD jau ir konstatējis pārkāpumus "Mega cirks" cirka programmā un sācis administratīvo lietvedību par savvaļas jūras lauvu izmantošanu cirka izrādēs, līdz ar to papildus pārbaudes saistībā ar šīs dienas "Mega cirks" izrādi Talsos PVD nebūs. "Lieta pret "Mega cirks" jebkurā gadījumā jau ir sākta, un tiks skatīta," skaidroja Joffe.

PVD sabiedrisko attiecību speciāliste piebilda, ka tostarp atbildīgā persona tiks aicināta uz PVD, lai iesniegtu ļoti daudz un dažādus dokumentus, kas nepieciešami lietas izskatīšanai. Lēmumu par to, vai konstatēti pārkāpumi un par tiem jāpiemēro sods, PVD pieņems pēcāk.

Jau vēstīts, ka PVD sācis administratīvo lietvedību par jūras lauvu izmantošanu "Mega cirks" izrādē Dobelē, informēja dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Anna Joffe.

PVD inspektori veica pārbaudi cirka izrādē Dobelē. Pārbaudes laikā konstatēts, ka izrādē piedalās jūras lauvas, kas ir Dzīvnieku aizsardzības likuma normu pārkāpums, jo savvaļas sugas dzīvniekus aizliegts izrādīt publiski kā atrakciju dzīvniekus, skaidroja Joffe.

Par konstatēto pārkāpumu sākta administratīvā pārkāpuma lietvedība. Lēmums administratīvā pārkāpuma lietā tiks pieņemts Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā noteiktā kārtībā.

Joffe pauda, ka par iespējamos sodu izrādes rīkotājiem un tā apmēriem varēs runāt tikai pēc administratīvās lietas izskatīšanas.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka SIA "Silver Show Management" īpašnieks un vadītājs ir Leonīds Florovs. Ar pašu Florovu sazināties neizdevās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!