Foto: Publicitātes attēli

Lai popularizētu vides izziņu un plašās iespējas, ko sniedz daba, projekta "Radām novadam" Vidzemes Augstskolas komanda "Jauniešu vētra" uzsākusi izglītojošu nodarbību ciklu Mazsalacas novada izglītības iestādēs, portālu "Delfi" informē komandas pārstāvji.

10.aprīlī Mazsalacas novadā, Ramatas sākumskolas audzēkņi no 1. līdz 4.klasei pulcējās uz dabas izziņas nodarbību par putniem komandas "Jauniešu vētra" dalībnieces un dabas entuziastes Ilzes Saušas vadībā.

Ilze putnu izziņas nodarbības organizējusi jau iepriekš, tāpēc viņa var secināt, ka "Ramatas sākumskolā audzēkņi ir daudz tuvāk pļavām, mežiem, laukiem ne tikai tāpēc, ka dzīvo tādā vidē, bet arī parāda labas zināšanas par putniem, kā arī spēju ātri reaģēt un izprast uzdevumu būtību. Nodarbību īstenoja pēc interpretācijas metodes, ietverot tādas tēmas kā putnu barība, knābji, dziesmas. Patīkami, ka bērniem process šķita aizraujošs. Saņēmām atzinīgus vārdos no skolotājām, viņas atzīst, ka skola kļuvusi par galveno vietu dabas izzināšanai."

Izzinošas nodarbības notiks arī Mazsalacas vidusskolā un Mazsalacas pirmskolas izglītības iestādē. Pēcāk aktivitātes realizēs ārpus izglītības iestādēm aktīvās atpūtas formā dabā, kur varēs iesaistīties visa ģimene. Daba un tajā notiekošie procesi ir lieliska vide, kas iedvesmo, ļauj saskatīt dažādas radošas iespējas pētniecībai, uzņēmējdarbībai, kā arī atpūtai.

Izglītojošās dabas vides nodarbības tiek īstenotas projekta "Mazsalacas dabas atklājēji" ietvaros pateicoties Mazsalacas novada pašvaldības un Latvijas Ornitoloģijas biedrības atbalstam.

Jaunieši iesaistījušies sacensībās "Radām novadam", kuru laikā viņiem jārada Mazsalacas novadam pēc iespējas augstāks ekonomiskais pienesums.

Vairāk par komandu "Jauniešu vētra" var lasīt šeit.

"Radām novadam" ir augstskolu studentu komandu konkurss, kura ietvaros katra komanda sevis izvēlētā novadā divu gadu laika cenšas radīt pēc iespējas lielāku ekonomisko vērtību, radot jaunas darbavietas un piesaistot finansējumu dažādiem biznesa un sociāliem projektiem.

Konkursu "Radām novadam" organizē "JCI Latvia" sadarbībā ar portālu "Delfi". Konkursu atbalsta "Erasmus+". Projekta partneri ir Latvijas Universitāte un Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!