Valdība otrdien atļāva Latvijas radio šī gada pirmajiem trīs mēnešiem papildus izmantot 372 000 latu no nākamajiem mēnešiem paredzēta finansējuma. Papildus līdzekļi nepieciešami dažādiem neatliekamiem maksājumiem, piemēram, atlaišanas pabalstiem darbiniekiem, steidzamai parādu atmaksai un citiem mērķiem.
Finanšu ministrijas Budžeta departamenta vadītāja Ilona Stepanova portālam "Delfi" gan atzina, ka līdz 1.aprīlim radio būs jātiek skaidrībā par finansējumu atlikušajam gadam un apraides iespējam tā ietvaros.

Valdības sēdes laikā arī izskanēja iespēja, ka valdība varētu palīdzēt LR sarunās ar Latvijas Valsts radio un televīzijas centru par parāda atmaksas laika pagarināšanu līdz vasaras beigām.

Premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) pieļāva, ka radio varētu gūt LVRTC atbalstu un tad nākamajās gados valsts no centra saņems mazāk dividendes. Pret šo priekšlikumu gan iebilda satiksmes ministrs Ainārs Šlesers, norādot, ka tādā gadījuma iebilstu privātie mediji, jo arī LR pārraida reklāmas un ir to konkurents.

Valdībā diskusijas laikā izskanēja varbūtība, ka šī gada laikā varētu atlaist vēl vairāk LR darbinieku, lai mazinātu izdevumus un atdotu jau iekrātos parādus. Pēc ministrijas aplēsēm - ja radio turpina stādāt pašreizējā apjomā, radio parāds no pērn uzkrātiem 0,6 miljoniem latu pieaugs līdz 1,1 miljoniem latu. LR kopējais parāds šobrīd jau sasniedz 1,5 miljonu latu.

Jau ziņots, ka LR ģenerāldirektora pienākumu izpildītājs Dzintris Kolāts lūdza valdībai papildus finansējumu 1,05 miljonu latu apmērā radio darbības nodrošināšanai, taču valdība šo lūgumu noraidīja, gan apsolot, ka valsts palīdzēs īstermiņā tikt galā ar parādiem, tiesa, tie būs jāatmaksā pašam radio, tāpēc runa varētu būt par palīdzību parādu atlikšanā vai pārstrukturizēšanā. LR parāds ir gandrīz 800 000 latu, un šī parāda dēļ atkāpies līdzšinējais radio vadītājs.

Latvijas Radio (LR) pirmdienas rītā īstenojis pagājušajā nedēļā izteiktos draudus par programmu translāciju pārtraukšanu nepietiekamā finansējuma dēļ. Pēc ziņām plkst.7 atskanēja paziņojums "šobrīd finansējuma trūkuma dēļ neraida LR 1, 2, 3, 4 programma, kā arī Radio "Naba". Atvainojamies par sagādātajām neērtībām", pēc kura solītā klusuma vietā LR ēterā nemitīgi tiek atkārtotas dziesmas "Pūt, vējiņi" pirmās taktis.

LR arī draudēja, ka trūkstošā finansējuma dēļ LR programmās no februāra pārtrauks skanēt vairāki raidījumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!