Foto: Shutterstock

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ceturtdien sēdē izteikusi mutvārdu aizrādījumu “Latvijas Radio” (LR) saistībā ar “Radio Naba” raidījumā “Tēvijas laikmets” izskanējušo informāciju, portālu “Delfi” informēja NEPLP.

Iepriekš, 20.martā izskanējušajā raidījumā “Tēvijas laikmets” dzirdētajam uzmanību pievērsusi Izraēlas vēstniece Latvijā Hāgita Ben Jakova. Viņa vērsās NEPLP, kas ierosināja administratīvo lietvedību saistībā iespējamu naida kurināšanu vai aicinājumu diskriminēt kādu personu grupu etniskās izcelsmes dēļ. Raidījumā tika intervēts leģionārs, kurš raidījuma gaitā izvaicāts arī par ebreju jautājumu.

Padomes sēdē izskatīta administratīvā pārkāpuma lieta pret LR, ko ierosināja sakarā ar radio “Naba” 20.marta Roberta Klimoviča vadītajā raidījumā „Tēvijas laikmets” konstatētajiem iespējamajiem Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma pārkāpumiem. Tie izvērtēti saistībā ar likumā pausto, ka "elektroniskie plašsaziņas līdzekļi nodrošina faktu un notikumu godīgu, objektīvu atspoguļojumu, veicinot viedokļu apmaiņu, un atbilstību vispārpieņemtajiem žurnālistikas un ētikas principiem".

Padome uzklausījusi LR sniegto informāciju par secinājumiem un pasākumiem pēc administratīvā pārkāpuma lietas ierosināšanas, ieskaitot LR Mācību centra organizēto šī raidījuma analīzi, kurā iesaistījušies arī mediju eksperti Sanita Veinberga un Anda Rožukalne un politologs Edvīns Šnore.

Ņemot vērā analīzē gūtās atziņas, kā arī raidījuma „Tēvijas laikmets” apturēšanu un plānoto pilnveidošanu, tostarp jaunu vadītāju izvēli, NEPLP nolēmusi LR izteikt mutvārdu aizrādījumu.

Tāpat padome jau pēc mēneša, uzklausot LR priekšlikumus, turpinās darbu pie “Radio Naba” pārraudzības jautājuma, kā arī programmas attīstības un koncepcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!