Foto: LETA

Sociologs, "Latvijas Faktu" direktors Aigars Freimanis varētu kļūt par laikraksta "Diena" galveno redaktoru, piektdien vēsta Latvijas Radio.

To Latvijas Radio esot apliecinājis laikraksta padomes priekšsēdētājs un "Rīgas tirdzniecības ostas", kas ir "Dienas" oficiālais īpašnieks, pārstāvis Jānis Maršāns.

"Visticamāk viņš būs galvenais redaktors laikrakstam "Diena"," radio sacīja Maršāns. Viņš norādījis, ka sīkāk par šo lēmumu esot jājautā jaunajam valdes priekšsēdētājam Edgaram Kotam, jo "tas nāca komplektā ar viņa idejām, kā uzlabot avīzes funkcionalitāti".

Freimanis pirmdien ar laikraksta valdi pārspriedīšot sadarbības iespējas, vēsta Latvijas Radio.

Savukārt Freimanis radio norādīja - lai pieņemtu šo piedāvājumu, viņam būs svarīgi tā nosacījumi, piemēram, redakcionālās neatkarības principi. Pieņemot darba piedāvājumu laikrakstā, Freimanis no "Latvijas Faktu" vadības atkāptos, būtu vien līdzīpašnieks.

Jau ziņots, ka pašreizējais "Dienas" galvenais redaktors Guntis  Bojārs šajā amatā stājās pērnā gada martā, nomainot iepriekšējo redaktoru Ilmāru Znotiņu.

Pirms tam notika būtiskas izmaiņas mediju uzņēmuma AS "Diena" lielākā īpašnieka - AS "Žurnāli un Diena". AS "Žurnāli un Diena" valdes priekšsēdētāja amatu atstājis uzņēmējs Viesturs Koziols paziņoja, ka AS "Žurnāli un Diena" tiek iekļauta uzņēmumā SIA "Rīgas Tirdzniecības osta" (RTO) un turpmāk viņš vadīs RTO padomi, koncentrējoties uz visa koncerna stratēģisko vadību.

Savukārt decembra nogalē par mediju  koncerna AS "Diena" valdes priekšsēdētāju kļuva līdzšinējais Latvijas Televīzijas vadītājs Edgars Kots. Līdzšinējais "Diena" valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs darbu pārtrauc šā gada 31.decembrī.

Uzņēmējam Viesturam Koziolom netieši piederošā akciju sabiedrība "Žurnāli un Diena", kas februāra sākumā pārņēma no britu investoru Roulendu ģimenes AS "Diena" daļas un kļuva par 98,86% "Dienas" īpašnieci, tika iekļauta "Rīgas Tirdzniecības Ostā" (RTO), un nākotnē tiek pieļauta jaunu investoru piesaiste un AS "Dienas" akciju kotēšana biržā.

AS "Žurnāli un Diena" 100% akciju pieder SIA "Žurnāls", kuras vienīgais īpašnieks ir Koziols. "Žurnāli un Diena" kļuva par 98,86% AS "Diena" akciju turētāju, un tagad uz pirkuma līguma pamata tiek iekļauta RTO, kur Koziols ir lielākais īpašnieks ar 36% daļu.  

RTO ir ostas termināļu un tranzīta pakalpojumu uzņēmumu investors, attīstītājs un operators Latvijā. RTO dalībnieki ir SIA "Piejūras investīcijas", SIA "Latmorporttrans", SIA "Ostas parks" un SIA "Operate", kuru īpašnieki attiecīgi ir Viesturs Koziols, Ralfs Kļaviņš, Jānis Lācis un Modris Ozoliņš.

2011.gada AS "Diena" konsolidētais apgrozījums ir vairāk nekā 16,7 miljoni latu.

AS "Diena" ir lielākais nacionālais mediju un poligrāfijas uzņēmums Latvijā. AS "Diena" koncernā ir SIA "Dienas mediji", SIA "Izdevniecība Dienas žurnāli", SIA "Abonēšanas centrs Diena", SIA "Dienas grāmata", SIA "Izdevniecība Dienas bizness", SIA "RPD", SIA "Poligrāfijas grupa Mūkusala" un SIA "Mūkusalas māja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!