Foto: F64

Netiks pieļauts, ka radiostacija Latvijas Radio 5 ("Pieci.lv") tiek iznīcināts, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas Radio valdes locekle Sigita Roķe.

"Nevienu brīdi mēs nepieļausim, ka "Pieci.lv" tiek iznīcināts," teica Roķe, atzīmējot, ka "Pieci.lv" ir atradis ceļu, kā runāt ar jauniešiem, tostarp īpaši veiksmīgi tas notiek digitālajā vidē.

Viņa arī atzīmēja, ka šodien plānota tikšanās, kuras laikā tiks runāts par to, kāds turpmāk varētu būt "Pieci.lv" mūzikas formāts, iesaistot "Pieci.lv" radošo komandu - mūzikas redaktorus, kuri ikdienā strādā ar auditoriju, kas saprot tās vēlmes. "Šodien mēs tiekamies, sēžam pie viena galda un runājam par to, kā mēs redzam šo te "Pieci.lv mūzikas formātu," teica Roķe.

Viņa arī atzīmēja, ka ir ļoti rūpīgi jādomā, kāds turpmāk "Pieci.lv" būs procentuālais sadalījums starp latviešu un ārvalstu mūziku, lai "Pieci.lv" spētu realizēt sabiedriskā medija mērķus, kā arī varētu palielināt auditoriju.

Jau vēstīts, ka izskanējis priekšlikums "Pieci.lv" programmā iekļaut tikai latviešu mūziku. Ceturtdien, 11.maijā, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) loceklis Ivars Āboliņš žurnālistiem paziņoja, ka Roķe piedāvājusi mainīt radiostacijas "Pieci.lv" un LR3 "Klasika" programmu konceptus.

Viņš norādīja, ka Roķe padomei iesniegusi kopumā četrus Latvijas Radio turpmākās attīstības redzējuma variantus, tostarp viens no priekšlikumiem ir pozicionēt LR3 programmu "Klasika" kā kultūrai veltītu radio kanālu, savukārt "Pieci.lv" padarīt par Latvijas populārās mūzikas kanālu. "Šis kanāls ir jādefinē kā latviešu mūzikas kanāls. Tādējādi mēs gan aizsargāsim, gan saglabāsim, gan stiprināsim latviešu valodu, gan latviešu kultūras vērtības. Turklāt mēs radīsim ļoti spēcīgu un ļoti labu Latvijas mūzikas kanālu," pauda NEPLP pārstāvis.

Pēc paziņojuma par "Pieci.lv" programmas konceptuālo maiņu vairāki sociālā tīkla "Twitter" lietotāji pauda neizpratni par šādu lēmumu. Daļa apšaubīja, ka ir pietiekami daudz jauniešus saistoša latviešu mūzikas satura, lai spētu nodrošināt pilnvērtīgu "Pieci.lv" programmu, kā arī norādīja, ka lēmums iespējams pieņemts par labu tādiem komercradio kā "European Hit Radio", samazinot "Pieci.lv" konkurētspēju. Turpretī citi prātoja, kādēļ latviešu mūzikas popularizēšanas mērķim netiek pielāgots LR2 programmas saturs.

Vienlaikus "Pieci.lv" satura galvenā redaktore Anna Platpīre atzina, ka "Pieci.lv" programmas veidotājiem iepriekš nebija nojausmas par šādu priekšlikumu. Līdzīgu viedokli pauda "Pieci.lv" ētera personība Toms Grēviņš, norādot, ka pašlaik situācijā ir daudz nezināmo faktoru, kas liedz izteikt plašākus komentārus. Tomēr arī viņš uzsvēra, ka darbiniekiem attiecīgo priekšlikumu bija pārsteidzoši dzirdēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!