Foto: PantherMedia/Scanpix
No 22. līdz 28. aprīlim visā Latvijā notiks Radošās darbības nedēļa "radi2013!". Tās laikā Rīgā un citviet Latvijā notiks dažādi pasākumi, prezentācijas, diskusijas un semināri, kuru ietvaros būs iespēja klausīties izcilas Latvijas, Lielbritānijas un citu valstu ekspertu uzstāšanās.

Lai nodrošinātu vēl plašākas dalības iespējas nedēļas notikumos, "radi!" sadarbībā ar Britu padomi Latvijā un ziņu portālu "Delfi.lv" piedāvās vērot interneta tiešraidē vairākus "radi!2013" notikumus.

22.aprīlī interneta tiešraidē būs vērojams seminārs "Mākslas loma sociāli nozīmīgos procesos". Semināra laikā dažādu nozaru mākslinieki dalīsies ar savu pieredzi, stāstot un rādot kā vizuālā un jauno mediju/tehnoloģiju māksla, teātris, mūzika, cirks var palīdzēt risināt komunikāciju, izglītības, veselības, sociālās nodrošinātības un aprūpes problēmas.

23.aprīlī būs vērojama diskusija "Arhitektūras eksporta potenciāls: izaicinājumi un iespējas". Tās mērķis ir apmainīties viedokļiem par Latvijas arhitektūras eksportspējas dažādiem aspektiem: arhitektūras ieguldījumu tautsaimniecībā, nozares potenciālu un konkurētspēju starptautiskā līmenī, šķēršļiem un trūkumiem eksporta procesu virzībā, valsts atbalsta mehānismiem un nozares vajadzībām, kā arī citiem jautājumiem.

Diskusijā piedalīsies pasaulē atzīts urbānists, radošuma un inovāciju eksperts Čārlzs Lendrijs, kā arī citi Latvijas arhitektūras un ārvalstu radošo industriju eksperti.

23.aprīlī būs vērojams arī pasākums "Nākotnes skola sākas šodien". Visa diena būs veltīta mūsdienīgām un netradicionālām pedagoģiskajām pieredzēm. Rīts aizsāksies ar Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības inovācijas balvas izsludināšanu, kam sekos iedvesmojošas lekcijas Lielbritānijas izglītības inovatoru izpildījumā.

24.aprīlī notiks diskusija "Radošā birokrātija: PAVASARIS". Tajā plānots atbildēt uz tādiem jautājumiem- vai iespējama radoša birokrātija publiskajā sektorā, kā mazināt negatīvās birokrātijas izpausmes - "izkausēt ledu" starp publisko un privāto sektoru. "Radošas birokrātijas pavasarim" iedvesmos radošuma eksperts no Lielbritānijas - Čārlzs Lendrijs, kurš radošo birokrātiju vērtē kā 21.gadsimta nepieciešamību.

Savukārt pašmāju eksperti dalīsies ar Latvijas valsts pārvaldes radošās birokrātijas piemēriem.

25.aprīlī tiks translēta diskusija "Radoša persona. Radoša ekonomika. Krustpunkti un paralēles".

Diskusijas mērķis ir atklāt katrai kultūras un radošajai nozarei specifiskos sekmīgas radošās darbības priekšnosacījumus un piedāvāt efektīvākos pastāvošo problēmu risinājumu modeļus, tai skaitā ierosinājumus politikas veidošanai. Lai sekmētu vispusīgāku skatījumu uz problēmām un formulētu racionālus un reālus priekšlikumus, diskusijā tiks aktualizēts arī iesaistīto nozaru ministru un citās nozarēs strādājošu cilvēku skatījums uz valsts atbalsta nepieciešamību kultūras un radošajās nozarēs nodarbinātajiem.

Radošās darbības nedēļa "radi!" norisināsies Latvijā no 22. līdz 28. aprīlim. Nedēļas mērķis ir parādīt un izcelt radošuma praktisko un pragmatisko pusi, apzināt un sekmēt radošumu mērķtiecīgā darbībā - izglītībā, kultūrā, uzņēmējvidē, valsts pārvaldē, pašvaldībās, sociālajā sfērā - un tā spēju radīt pievienoto vērtību un risināt sabiedrībai svarīgas vajadzības.

Radošās darbības nedēļas "radi!" iniciatori ir Kultūras ministrija un Britu padome Latvijā. Stratēģiskie partneri - Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija, Ekonomikas ministrija, Ārlietu ministrija, Valsts kanceleja, UNESCO Latvijas Nacionālā komisija, nodibinājums Rīga 2014, Latvijas IT klasteris.

Pilna Radošās darbības nedēļas radi!2013 pasākumu programma atrodama mājas lapā "www.radilatvija.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!