Pirms partijas "13.janvāris" dibināšanas tās dibinātājs, nacionālboļševiku līderis Vladimirs Lindermans, ticies ar Saskaņas centra Saeimas frakcijas priekšsēdētāju Jāni Urbanoviču, svētdien ziņo TV3 raidījums "Nekā personīga".

Urbanovičs raidījumam atzīst, ka pamācījis jauno politiķi, kā dibināma partija. Pats Lindermans to noliedz un apgalvo, ka apsprieduši tikai politisko situāciju valstī.

"Mēs vairākas reizes esam tikušies ar Urbanoviča kungu. Viņš ir politisks līderis partijai, kas ieņem citu vietu. Politisku līderu tikšanās, tas ir normāli," raidījumam norāda Lindermans. Viņš uzsvēra, ka tikšanās laikā runājis par politiku Latvijā.

"Es domāju, ka viņš ieviesīs zināmu asumu politiskajā līcī mūsu spektrā. Viņš varētu mums arī kādas balsis atņemt," tikšanos ar Lindermanu komentē Urbanovičs. "Viņš apvieno zināmus ekstrēmus domubiedrus tādus pašus kā viņš. Labāk, ka viņi ir organizēti, nekā viņi ir neorganizēti," pārliecināts Urbanovičs.

Partija darbu uzsāks pēc tam, kad to reģistrēs Uzņēmumu reģistrā, ja visi dokumenti atbildīs likuma prasībām. Ja Lindermans nokārtos pilsonības eksāmenu, tad varēs kandidēt Saeimas vēlēšanās, ko viņš ir arī apņēmies darīt, ziņo raidījums.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka sestdien Ludzā Lindermans nodibinājis partiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!