Foto: LETA
Saeimas deputāts Juris Silovs (SC) apsūdzēts par krāpšanu lielā apmērā, svētdien vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Silovs apsūdzēts par to, ka laikā, kad pildīja Garkalnes novada domes priekšsēdētāja pienākumus, slēpi pēdas avārijai, ko izraisīja ar dienesta automašīnu. Raidījums vēsta, ka Silovs notikušajā iesaistīja arī sievu un izmānījis apdrošināšanas atlīdzību.

Pirmajai tiesas sēdei jānotiek jau pēc divām nedēļām, un parlamentam jālemj vai deputātu izdot tiesai, jo tiesā deputātu, kurš līdz ar nonākšanu Saeimā ieguvis imunitāti.

Raidījuma rīcībā ir ziņas, ka avārija notikusi ar jaunu "Toyota Land Cruiser" auto, ko bija iegādājusies dome. Ar džipu brauca galvenokārt Silovs, arī liktenīgajā dienā, dodoties mājās Upesciemā no kādām svinībām. Raidījums vēsta, ka Silovam auto neizdevās savaldīt un tas ietriecās kokā.

Pēc avārijas Silovs apgalvoja, ka avārijas brīdī pie stūres nav sēdējis viņš, bet gan sieva Jeļena, jo apdrošinātājs nelabotu auto par savu naudu, ja zinātu, ka sadursmes brīdī to vadījis autovadītājs alkohola reibumā. Aculiecinieki stāsta, ka Silova dzīvesbiedres automašīnā nebija, un viņa ieradusies notikuma vietā īsi pēc notikušā.

Raidījums vēsta, ka Silovs bija vienojies ar auto dīleri un, kamēr auto laboja, vietā brauca tieši ar tādu pašu "Toyota" džipu. Kāda no domes amatpersonām, kura bija notikušo uzzinājusi, vērsās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), birojs konstatēja, ka notikusi krāpšana un pēc piekritības lieta nonāca ekonomikas policijā.

Pērn 14.jūnijā pret Silovu un viņa sievu prokuratūra sāka kriminālvajāšanu par krāpšanu lielā apmērā. Krimināllikuma pants, pēc kura deputāts Silovs apsūdzēts ir smags un paredz cietumsodu no pieciem līdz trīspadsmit gadiem vai arī naudas sodu līdz 27 tūkstošiem latu. Lai arī Silovs apgalvo, ka par notikušo informējis Saeimas frakciju, tās vadītājs Jānis Urbanovičs par sava biedra nedienām uzzināja no raidījuma, norāda "Nekā personīga".

Līdz ar iekļūšanu Saeimā, Silovs ieguva deputāta imunitāti, lai izdotu deputātu kriminālvajāšanai vai citādai personas brīvībai ierobežošanai, Saeimas deputātiem ir jābalso. Ja deputāti izlemtu, ka Silovam tiesas priekšā jāstājas, viņš zaudētu tiesības apmeklēt Saeimas sēdes un saņemtu tikai pusi no atalgojuma.

Deputāts raidījumam norādīja, ka sevi par vainīgu neuzskata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!