Komponists un bijušais Jaunās partijas vadītājs Raimonds Pauls cer, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins "kaut ko darīs, lai uzlabotu Latvijas un Krievijas attiecības".
Trešdien publicētajā intervijā nedēļrakstam "Argumenti i fakti" Pauls Krievijas prezidentu raksturo kā "jaunu, dzīvīgu un interesantu cilvēku". "Viņam nav viegli, bet ceru, ka viņš spēs kaut ko darīt Krievijas labā," piebilda komponists.

Pauls arī norādīja, ka viņš ir un vienmēr būs lojāls pret Krieviju. "Vai to kāds vēlas vai ne, Krievijai un Latvijai vienmēr būs labas attiecības".

"Visasākais jautājums, tiekoties divām delegācijām, ir tā dēvētais nepilsoņu jautājums," uzsvēra komponists, piebilstot, "lai kļūtu par Latvijas pilsoni, ir jānoliek eksāmens - valodas un vēstures eksāmens." Viņš norādīja, ka arī viņa sieva Lana ir nokārtojusi šo eksāmenu.

"Visi brīnījās: Paula sieva nevar kļūt par pilsoni?" stāsta komponists, paskaidrojot, ka viņa dzīvesbiedre ir krieviete no Odesas, kuras meitas vārds ir Svetlana Epifanova.

"Protams, tagad mazā Latvija knapi spēj uzņemt vienu filmu gadā, un arī tad ar grūtībām." Par nosliekšanos uz rietumiem Pauls sacīja, ka "tas sākumā bijis kā protests". Pēc komponista vārdiem, "Latvija ar drebošu sirdi attiecas pret savu neatkarību. 800 gadus tā bija vācu jūgā. Cik tad mūs latviešu ir? Principā, tas nav nekas," uzskata Pauls.

Skaidrojot, kādēļ viņš atsauca savu kandidatūru pirms Latvijas prezidenta vēlēšanām, komponists teica, ka zinājis jau no paša sākuma, ka nekad nespers šo soli un nekļūs par prezidentu.

"Es izdarīju visu, ko no manis prasīja - toreiz es vadīju Jauno partiju, mani izraudzījās partija," klāstīja Pauls. Viņš atgādināja: "Uzvarēju pirmajā kārtā un vajadzēja turpināt cīņu, bet es uzkāpu tribīnē un teicu, ka atsaucu savu kandidatūru."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!