Saeima trešdien ārkārtas sēdē apstiprināja Raimondu Bergmani (Zaļo un zemnieku savienība) aizsardzības ministra amatā.

Deputātiem trešdien bija jālemj par uzticības izteikšanu Bergmanim. Uz sēdi ieradusies arī Ministru prezidente Laimdota Straujuma ("Vienotība").

Līdzšinējais aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis stājies Latvijas Valsts prezidenta amatā.

Jaunais aizsardzības ministrs dzimis 1966. gadā. Viņš ir precējies, ģimenē aug trīs bērni.

Viņš ir Latvijas Zaļās partijas biedrs, Saeimas deputāts un NATO Parlamentārās Asamblejas Latvijas delegācijas pastāvīgais pārstāvis.

Bergmanis ir strādājis Rekrutēšanas un jaunsardzes centrā par speciālistu, Aizsardzības ministrijā par militārās izglītības nodaļas vecāko referentu un valsts sekretāra padomnieku.

Viņš ir bijis apmācību instruktors NBS Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienestā. Bergmanis ir bijis treneris Latvijas Nacionālajā sporta skolā, instruktors Latvijas Sporta pārvaldē un izglītības ministrijas sporta departamentā.

Bergmanis ir absolvējis Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju, iegūstot maģistra grādu sporta pedagoģijā. Viņam ir arī maģistra grāds kvalifikācijā inženieris - ķīmiķis, kas iegūts Rīgas Tehniskajā universitātē.

Politiķis arī ir dienējis PSRS bruņotajos spēkos.

Viņš darbojas vairākās olimpiešu kustībās. 2014. gadā Bergmanis saņēmis Atzinības krustu, viņam piešķirta 1991. gada barikāžu piemiņas zīme. Bergmanim ir 43 dažādi militārie apbalvojumi, liecina kandidāta CV, kas publicēts Saeimas mājas lapā.

Kļūstot par aizsardzības ministru, Bergmanis gatavojas nolikt 12. Saeimas deputāta mandātu.  Bergmanis iepriekš izteicās, ka abus amatus apvienot nespētu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!