Foto: LETA

Ņemot vērā, ka diplomātiskie soļi un sankcijas nav devušas rezultātu, ASV īstenotais raķešu uzbrukums Sīrijas aviobāzei ir adekvāts solis, piektdien LTV raidījumā "Rīta Panorāma" teica ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Ja diplomātiskie pasākumi un sankcijas nav devušas rezultātus, vienīgais līdzeklis, kas atliek, ir militārais trieciens, skaidroja ministrs.

"Skaidrs, ka šajā situācijā citu alternatīvu nebija, ja vien mēs kārtējo reizi nenosodītu ar visstingrākajiem teikumiem to rīcību, ko Asads ir izdarījis," klāstīja Rinkēvičs.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka militārs uzbrukums neatbrīvo iesaistītās puses no nepieciešamības meklēt diplomātisku risinājumu.

Jau vēstīts, ka ASV piektdienas naktī raidīja 59 spārnotās raķetes "Tomahawk" uz gaisa spēku bāzi Sīrijā, tādējādi reaģējot uz šonedēļ Sīrijā notikušo ķīmisko ieroču uzbrukumu civiliedzīvotājiem.

ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka šis gaisa trieciens veikts ASV "vitālās nacionālās drošības interesēs". Viņš arī aicināja "civilizētās nācijas" "izbeigt slaktiņu un asinsizliešanu Sīrijā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!