Foto: F64

Pašlaik var redzēt divas "Vienotības" - pozitīvo un prognozējamo partiju Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) personā un neprognozējamo "Vienotību" tās priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas personā, sacīja tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK).

Tā politiķis komentēja jautājumu par iespējamo valdības maiņu, ja Saeima šodien pieņems 2016.gada valsts budžetu. Komentējot šajā kontekstā publiski izskanējušo viedokli no "Vienotības" pārstāvjiem, Rasnačs pauda cerību, ka tā ir tikai retorika. Tuvojas "Vienotības" kongress, kurā pirmkārt tikšot izvērtēts tās priekšsēdētājas Āboltiņas darbs, un "es domāju, ka tur būs ļoti daudz skarbu vārdu", sacīja politiķis.

Ja Saeima pieņems valsts budžetu, tad valdībai būtu jāturpina strādāt, jo Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē laikā Straujuma izveidojusi spēcīgu ministru komandu un šādā situācijā mainīt valdību būtu diezgan neprātīgi, norādīja Rasnačs. Ja kāda no partijām vēlas nomainīt savu ministru, tad tas netiek liegts, un šādu iespēju paredz koalīcijas līgums, piebilda tieslietu ministrs.

Kā ziņots, partijas "Vienotība" līdere Āboltiņa ir gatava uzņemties premjeres pienākumus kritiskā situācijā, turklāt viņa uzskata, ka valdošo koalīciju varētu paplašināt ar Latvijas Reģionu apvienību, izriet no politiķes teiktā intervijā TV3 raidījumam "Nekā personīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!