Foto: F64

Latvijas prezidentūras laikā jāturpina sadarbību ar ASV tieslietu un iekšlietu jautājumos, ceturtdien, 13. novembrī, piedaloties ES – ASV tieslietu un iekšlietu ministru sanāksmē Vašingtonā, ASV, norādīja tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK).

Rasnačs sanāksmē tikās ar ASV Tieslietu departamenta Ģenerālprokuroru Ēriku Holderu, Eiropas Komisijas, Eiropas Padomes Ģenerālsekretariāta pārstāvjiem, kā arī Itālijas tieslietu ministru Andrea Orlando, portālu "Delfi" informē Tieslietu ministrija.

Dzintars Rasnacš uzsvēra, ka Latvijas prezidentūras laikā esam apņēmušies turpināt sadarbību ar ASV tieslietu un iekšlietu jautājumos, kuriem vienmēr ir bijusi īpaša nozīme transatlantiskās sadarbības attīstības kopējā kontekstā.

Tāpat arī ministrs izteica uzaicinājumu ASV parneriem piedalīties nākamajā ES – ASV Tieslietu un iekšlietu ministru sanāksmē, kas notiks Rīgā 2015.gada maija beigās.

Sanāksmes noslēgumā Rasnačs informēja ASV partnerus par Latvijas prezidentūras prioritātēm tieslietās, atzīmējot, ka īpaša uzmanība tiks pievērsta četriem aspektiem: fizisko personu datu aizsardzības regulējuma attīstībai, ES finanšu interešu aizsardzības uzlabošanai, aizdomās turēto un apsūdzēto personu tiesību stiprināšanai kriminālprocesa ietvaros, kā arī koncepcijas "Tieslietas – izaugsmei" turpmākai attīstībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!