Foto: LETA
Saeimas deputāts Dzintars Rasnačs (Nacionālā apvienība) nenožēlo savā "Twitter" kontā paustos komentārus par deputātu Andreju Elksniņu ("Saskaņas centrs", SC), kuru viņš nodēvējis par pedofilu atbalstītāju un mūdzi.

"Tas ir mans privātais "Twitter" konts, un es neslēpjos aiz anonīmiem komentāriem," aģentūrai BNS sacīja Rasnačs, kurš ir aktīvs šīs vietnes lietotājs. Pēc viņa uzskata, nekādas robežas neesot pārkāptas un vajadzējis būt vēl asākam.

Rasnačs negrasās atvainoties Elksniņam un viņu nebaida arī kolēģa iespējamā vēršanās tiesībsargājošajās iestādēs par goda un cieņas aizskārumu, jo tās esot katra tiesības.

Rasnača izvirdumu sociālajā tīklā "Twitter" radījuši grozījumi Kriminālprocesa likumā par pirmstiesas apcietinājuma termiņu palielināšanu dzimumnoziedzniekiem. Juridiskajā komisijā grozījumi netika atbalstīti, jo balsis sadalījās līdzīgi, proti, Valērijs Agešins (SC), Irina Cvetkova (SC), Dana Reizniece (Zaļo un zemnieku savienība) un Elksniņš iebilda pret šādu risinājumu, bet par balsoja koalīcijas pārstāvji – Rasnačs, Ilma Čepāne ("Vienotība"), Inese Lībiņa-Egnere (Zatlera Reformu partija) un Andrejs Judins ("Vienotība").

"Tā nu ir sanācis, ka lielākais pedofilu aizstāvis Latvijā šodien bija "Saskaņas centra" pārstāvis un advokāts Andrejs Elksniņš. Klientu nauda?" saviem sekotājiem "Twitter" vēstīja Rasnačs. Viņš arī izteica viedokli, ka Elksniņš darot visu tā, lai Latvijai sliktāk, un deputātu nodēvējis par "mūdzi, kam nav dzimtas sakņu".

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ("Vienotība") norādīja – ir ļoti nepatīkami, ka Saeimas prezidija loceklis, kurš ir piedalījies arī ētikas kodeksa izstrādē, ir atļāvies šādi izteikties.

Elksniņš tuvāko nedēļu laikā plāno izlemt, vai vērsties ar prasību tiesā pret Rasnaču par goda un cieņas aizskārumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!