Foto: LETA

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs 7.maijā Dublinā tikās ar Īrijas ieslodzījuma vietu un probācijas dienesta pārstāvjiem, lai iepazītos ar Īrijas pieredzi kriminālsodu izpildē un jaunākajiem drošības risinājumiem ieslodzījuma vietās, informēja Tieslietu ministrijā.

Īrijas vizītes ietvaros tieslietu ministrs Dublinā apmeklēja "Mountjoy" cietumu, kur tika iepazīstināts ar ieslodzīto sadzīves apstākļiem, veiktajiem pasākumiem cietuma infrastruktūras uzlabošanā un apjomīgajiem renovācijas darbiem 1850.gadā celtajā ēkā atbilstoši mūsdienu prasībām.

Tikšanās laikā ar cietuma pārvaldnieku Maiklu Lavtonu (Michael Lawton) un Probācijas dienesta reģionālo vadītāju Marku Vilsonu (Mark Wilson) tieslietu ministrs apsprieda ieslodzīto iesaistīšanu dažādās resocializācijas programmās, efektīvākos risinājumus nodarbinātības un izglītības iespēju, kā arī veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanā cietumos.

Īpaša uzmanība tika veltīta ieslodzīto elektroniskās uzraudzības sistēmai, kad viņi tiek pārvesti uz ārstniecības iestādi ārpus ieslodzījuma vietas veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanai.

Īrijā ieslodzījuma vietās šobrīd atrodas 3 800 ieslodzīto, savukārt Latvijā – 4 600.

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs darba vizītē no 6. līdz 7.maijam apmeklē Īriju, lai tiktos ar Īrijas valdības ministriem un tieslietu sistēmas amatpersonām, lai apspriestu fiktīvo laulību un bērnu tiesību problēmas, iepazītos ar Īrijas pieredzi kriminālsodu izpildē un pārrunātu latviešu valodas mācīšanu Īrijas skolās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!