Foto: DELFI

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments ietaupītos līdzekļus 88 000 eiro apmērā plāno novirzīt darbinieku prēmijām par viņu darba kvalitāti un papildu darbu, liecina departamenta lēmumprojekta paskaidrojuma raksts.

Pamatojoties uz līdzekļu ekonomiju, finansējumu 41 600 eiro apmērā plāno pārstrukturizēt uz darbinieku piemaksām par personisko darba ieguldījumu un darba kvalitāti, 2615 eiro apmērā uz piemaksām par papildu darbu un 43 785 eiro apmērā uz prēmijām un naudas balvām.

Lēmumprojekta paskaidrojuma rakstā norādīts, ka, izvērtējot darbinieka ieguldījumu, ņems vērā darbinieku profesionalitāti, ieinteresētību un individuālo darba sniegumu, kā arī ieguldījumu departamenta izvirzīto mērķu sasniegšanā. Papildu darba veikšana nozīmē prombūtnē esoša darbinieka amata pienākumu pildīšana, vakanta amata pienākumu pildīšana un tamlīdzīgas situācijas. Savukārt prēmiju un naudas balvu 43 785 eiro apmērā piešķiršanas kritēriji nav norādīti.

Prēmijas vienā reizē iecerēts izmaksāt ne vairāk kā vienas minimālās mēneša darba algas apmērā, rakstīs paskaidrojumā.

Departamentā ir 116 darbavietas un darba algas fonds mēnesī ir 141 106,14 eiro, taču no gada sākuma līdz maijam izdevies ietaupīt 63 789,80 eiro. Departaments līdzekļu ietaupīšanu skaidro ar to, ka daļa darbinieku slimojuši, bet citi devušies bezalgas atvaļinājumos.

Vēl papildu 24 322,67 eiro ieekonomēti no neaizpildītajām vakancēm, tostarp direktora birojā, Administratīvajā pārvaldē, Stratēģiskās vadības pārvaldē, Pilsētvides attīstības pārvaldē un citās. Departamenta mājaslapā gan ievietoti tikai trīs sludinājumi par vakantajām vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!