Foto: LETA

Finanšu ministrs Jānis Reirs (V) paudis stingru nostāju jautājumā par valsts budžeta finansējuma piešķiršanu Rīgas domei (RD) sabiedriskā transporta dotācijām, norādot, ka valsts uzdevums nav no budžeta apmaksāt vienas pašvaldības politiskās ambīcijas, portālu "Delfi" informē Finanšu ministrija.

"Pašvaldībai pašai ir jāatbild par tās politiskajiem lēmumiem un to radītajām sekām, nevis sava tēla spodrināšanu jāfinansē no valsts budžeta. Izveidojusies situācija ar krasu tarifu pieaugumu ir tikai loģisks rezultāts pašvaldības ilgstošajai visatļautībai un dzīrēm par nodokļu maksātāju naudu," uzsver Reirs.

"Svarīgi, lai Rīgas domes amatpersonas no šīs situācijas gūst mācību un turpmāk neatļaujas realizēt savas politiskās ambīcijas, kuras nemaz nevar atļauties," norāda Reirs, piebilstot, ka Rīgas domei ir lielākais budžets, "bet tā ir vienīgā pašvaldība Latvijā, kas savus politiskos lēmumus ultimāta veidā liek apmaksāt no valsts budžeta".

Jau vēstīts, ka RD nolēmusi paaugstināt biļešu cenu Rīgas sabiedriskajā transportā no līdzšinējiem 0,6 eiro uz 1,15 eiro. Pie šofera biļetes maksās divus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!