Foto: F64

Rīgas domes (RD) Izglītības, kultūras un sporta komiteja ceturtdien lems par finansējuma piešķiršanu kopumā 3648 eiro apmērā, lai atbalstītu trīs kultūras projektus, liecina komitejas sēdes darba kārtība.

Kultūras un tautas mākslas centra 'Ritums" folkloras un seno cīņu kopas "Vilkači" Jāņu vīru dziesmu kompaktdiska izdošanai lūgts finansējums 1148 eiro apmērā. Tas paredzēts kompaktdiska tiražēšanai un vizuālā noformējuma izveidei.

Projekta kopējās izmaksas ir 3435 eiro. Mūzikas ierakstu veikšanu atbalstījis Valsts Kultūrkapitāla fonds un Kultūras menedžmenta centrs "Lauska".

Folkloras kopa "Vilkači" ir viena no piecām vīru folkloras kopām Latvijā. 2015.gadā kopa atzīmē radošās darbības 15 gadu jubileju, ieskaņojot Jāņu vīru dziesmu kompaktdisku.

RD lūgts atbalstīt līdzfinansējuma piešķiršanu 2100 eiro Latvijas Universitātes biedrības "Juventus" sieviešu kora "Minjona" 40 gadu jubilejas koncerta ierakstam un kamerorķestra apmaksai. Projekta kopējās izmaksas ir plānotas 4300 eiro apmērā.

Koncerts norisināsies 20.maijā Rīgas Domā. Tajā izskanēs mūsdienu komponistu jaundarbi un sadarbībā ar kamerorķestri "Sinfonia Concertante" veiks koncertierakstu komponista Aurelio Porfiri jaundarbam "Laudate Pueri Dominum". Skaņdarbs ir veltījums sieviešu korim "Minjona" un tā mākslinieciskajam vadītājam Romānam Vanagam. Koncerts veidots sadarbībā ar Rīgas Doma pārvaldi un koncertierakstu plānots iekļaut topošajā kora jubilejas kompaktdiskā.

Savukārt autotransporta apmaksai VEF Kultūras pils Tautas deju ansambļa "Zelta sietiņš" un vidējās paaudzes deju kolektīva "Mana Rotaļa" dalībai X Starptautiskajā mākslas festivālā "Pa skaistāko taku 2015" Kauņā, Lietuvā līdzfinansējums nepieciešams 400 eiro apmērā.

Festivāls norisināsies 9.maijā, un to organizē Kauņas bērnu mūzikas studija "SAULUTE" un katoliskā organizācija "A.C.Patria". Festivālu atbalsta Kauņas pilsētas pašvaldība, Kauņas Valsts muzikālais teātris, asociācija "Latvijas un Lietuvas forums". Festivāla koncertu filmēs Lietuvas Nacionālā televīzija. Programmu plānots pārraidīt arī Latvijas Televīzijā, un tā veltīta Lietuvas un Latvijas sociālo un kultūras sakaru stiprināšanai, norādīts projekta pieteikumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!