Foto: LETA

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja trešdien, 21. martā, beidzot pieķērās divu pērn decembrī atliktu ārkārtas sēžu risināšanai, kurās opozicionāri vēlējās pratināt pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" valdes priekšsēdētāju Leonu Bemhenu.

Pērn 12. decembrī sasauktajā ārkārtas sēdē opozicionāri gribēja klaušināt Bemhenu par 2018. gada budžeta dotācijas izlietošanu.

Arī uz šo sēdi Bemhens neatnāca. Komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks (S) sēdi atrisināja, gūstot deputātu balsu vairākumu lēmumam, ka šis jautājums nav piekritīgs viņa vadītajai komisijai.

Savukārt 15. decembrī opozīcija sasauca vēl vienu ārkārtas sēdi, kurā plānoja spriest par Bemhena atbilstību ieņemamajam amatam.

Mērs Nils Ušakovs (S), kurš ir komitejas loceklis, kritizēja opozīciju, norādot, ka uz sēdi par ziņotāju nav loģiski aicināt cilvēku, kuru kāds rosinājis atlaist no darba. Viņš mudināja opozīcijas deputātus tā vietā skaidrot, kāpēc Bemhens būtu jāatlaiž.

"Mēs esam gatavi stāstīt gan presei, gan viens otram, gan jums, kāpēc Bemhens ir jāatlaiž. Bet gribam arī viņam uzdot jautājumus," mēram atbildēja Juta Strīķe (JKP).

Strīķe ierosināja izsludināt sēdes tehnisko pārtraukumu līdz izbraukuma sēdei uz "Rīgas satiksmi". Tur iespēja sastapt Bemhenu būs lielāka, bet, kā teica Ušakovs, ne garanteta. Šī sēde varētu notikt aprīlī. Deputāti Strīķes priekšlikumam piekrita.

Komiteja aktualizēja arī 16. februārī sasaukto ārkārtas sēdi, kurā opozīcija aicināja Bemhenu skaidrot, kāpēc "Rīgas satiksme" noslēgusi prettiesisku vienošanos ar pilnsabiedrību "Rīgas mikroautobusu satiksme". Šo lēmumprojektu komiteja pieņēma zināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!