Foto: LETA

Pirms 11. Saeimas vēlēšanām izveidotās Reformu partijas (RP) valde pirmdien, 11. maijā nolēmusi aicināt Saeimas deputātus, kas 11. Saeimā ievēlēti no RP, kā arī partiju pārstāvošos ministrus 12. Saeimas vēlēšanās startēt no "Vienotības" saraksta.

Lēmums, kurš paredz arī atbalstīt pašreizējo RP biedru iestāšanos "Vienotībā", pieņemts vienbalsīgi - to atbalstījuši visi 12 sēdē klātesošie valdes locekļi, portālu "Delfi" informēja RP Saeimas frakcijas preses sekretārs Mārtiņš Etkins.

Līdz 12. Saeimas sanākšanai RP deputāti gan turpinās strādāt RP frakcijā tās esošajā sastāvā un vadībā, norāda RP Saeimas frakcijas priekšsēde Zanda Kalniņa-Lukaševica.

"Delfi" jau vēstījis, ka pirms 11. Saeimas vēlēšanām izveidotā RP jau ilgāku laiku nespēj pārvarēt 5% barjeru iekļūšanai nākamajā Saeimā. Partiju vajā arī finansiālas likstas, jo Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs tai ir liedzis tiesības saņemt valsts budžeta finansējumu. RP jau vairākkārt izveidojušies nodokļu parādi, kuri tikuši segti tikai pēc tam, kad atklātībā nonākusi informācija par to esamību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!