Foto: LETA

Tuvojoties Saeimas vēlēšanām, ir sākusies taustīšanās pēc jauniem resursiem un par vienu no pievilcīgākajiem tiek uzskatīts reģionu potenciāls, uz kuru rindā stāvot gan "Vienotība", gan ekspremjers Einars Repše un bijusī valsts kontroliere Inguna Sudraba, trešdien raksta laikraksts "Neatkarīgā".

Kā reģionos populāri politiķi atzīmēti Liepājas mērs Uldis Sesks, Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis, Valmieras mērs Inesis Boķis, Jēkabpils mērs Leonīds Salcevičs, Lielo pilsētu asociācijas izpilddirektors Māris Kučinskis.

Boķis neslēpj, ka vairākkārt ir ticies gan ar Sudrabu, gan Repšes topošā spēka pārstāvjiem. "Nevaru noliegt, ka šādas sarunas notiek. Dažādos sastāvos esam pārrunājuši norises valstī, taču nekādi lēmumi nav pieņemti". Sudrabas pozīcija gan joprojām nav skaidra, tādēļ runāt par konkrētām sadarbības formām vēl nevar.

Arī Kučinskis apstiprina, ka "šobrīd visi skatās uz visiem. Pietika mums tikties ar Ingunu Sudrabu, kad no visiem stūriem sāka šaut".

"Pēkšņi esam kļuvuši visiem interesanti, runājam ar Vienotību, Zaļo un zemnieku savienību, Einaru Repši. Visi cits citā klausās, bet konkrētus soļus nesper. Neesam pārliecināti, vai Inguna Sudraba vispār kaut ko grib. Viņa neatsaka nevienam, kurš vēlas tikties, taču ar Ingunas Sudrabas vārdu ir tik daudz reižu spekulēts, ka dažādām atstāstījuma formām vairs neticam," rezumējis Kučinskis.

Savukārt Sudraba uzsvērusi, ka nekaļ tālejošus plānus.

"Daudzus no šiem cilvēkiem redzu pirmo reizi mūžā, tādēļ tā var būt viena, divas vai pat trīs tikšanās, kurām neseko nekādi solījumi. Es dzīvoju pati savu dzīvi, lai gan zinu, ka ir cilvēki, kuri cenšas konstruēt manu dzīvi un stāstīt kaut kādus stāstus," laikrakstam sacījusi Sudraba.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!