Foto: LETA
Biedrības "Reģionālo attīstības centru apvienība" (RACA) pilnsapulce pirmdien vienbalsīgi par RACA valdes priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēja Valkas novada domes priekšsēdētāju Ventu Armandu Kraukli.

RACA pilnsapulce par viņa vietniekiem ievēlēja Dobeles novada domes priekšsēdētāju Andreju Spridzānu un Kuldīgas novada domes priekšsēdētāju Ingu Bērziņu. Savukārt par RACA valdes locekļiem bez apvienības priekšsēdētāja un viņa vietniekiem tika ievēlēts Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs, Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Gints Kukainis, Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks, kā arī Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods.

Šodien notikusī RACA biedru pilnsapulce bija pirmā apvienības biedru tikšanās pēc pašvaldību vēlēšanām. Vēlēšanu rezultātā RACA ir pieci jauni biedri - Gulbenes novada domes priekšsēdētājs Andris Vējiņš, Balvu novada domes priekšsēdētājs Aigars Pušpurs, Ludzas novada domes priekšsēdētājs Edgars Mekšs, Madonas novada domes priekšsēdētājs Agris Lungevičs, kā arī Saldus novada domes priekšsēdētājs Reinis Doniņš.

RACA biedri pilnsapulcē arī tikās ar vides un reģionālās attīstības ministru Kasparu Gerhardu (VL-TB/LNNK). Gerhards atzina, ka Vides un reģionālās attīstības ministrijai ir izveidojusies laba un konstruktīva sadarbība ar RACA biedriem un izteica cerību, ka šī tradīcija turpināsies. Ministrs arī informēja RACA biedrus par izstrādes stadijā esošo likumprojektu par pašvaldību sadarbības teritorijām, aicinot piedalīties ar saviem priekšlikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!