Foto: LETA

Partija "Reģionu alianse" (RA), kas patlaban apvieno 502 biedrus, vada 12 pašvaldības un Latvijas Reģionu apvienības (LRA) sastāvā ir pārstāvēta 12.Saeimā, neplāno apstāties pie sasniegtā. RA līderis Babītes novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ence intervijā atklāj, ka jau nākamajās pašvaldību vēlēšanās viņa vadītā partija centīsies iekarot Rīgas domi.

Pašvaldību vēlēšanās LRA vairākos novados varētu startēt kā vienots politiskais spēks. Vai LRA varētu pārtapt par vienu partiju, tagad vēl esot grūti pateikt. RA teorētiski varētu apvienoties ar Vidzemes partiju, kura nākamajās pašvaldību vēlēšanās šur tur Vidzemē vēlētos startēt ar atsevišķu deputātu kandidātu sarakstu, intervijā pastāstīja Ence.

Viņš optimistiski raugās uz RA nākotni un ir pārliecināts, ka nākamajās pašvaldību vēlēšanās rezultāti nebūs sliktāki. RA esot liela Rīgas nodaļa, tagad jādomā, kā tikt Rīgas domē. Lai to panāktu, ir jāatrod saraksta līderis - sabiedrībā zināms cilvēks ar ambīcijām, bet pagaidām RA tāda nav, norāda Ence.

Ence uzsver, ka ir pilnībā apmierināts ar 12.Saeimas vēlēšanu rezultātiem. Pirmo reizi startējot Saeimas vēlēšanās, ir panākta septiņu LRA deputātu ievēlēšana. Tas vien ir panākums, un par to ir jāpriecājas.

Taujāts, vai ir apmierināts ar LRA frakcijas darbību Saeimā, Ence norāda, ka par frakcijas darbību publiskajā telpā ir dzirdamas tikai dažādas intrigas un negācijas, bet parlamenta ikdienas darbā LRA cilvēki strādā normāli, viņi ir sagatavojuši un iesnieguši daudzus likumdošanas priekšlikumus.

RA vadītājs atzinīgi vērtē arī deputāta Artusa Kaimiņa darbu. "Varbūt Kaimiņa skandalozajām intervijām bija nozīme LRA popularitātes vairošanā, bet viņš arī daudz nopietni pastrādāja, piemēram, vienīgais no kandidātiem aizbrauca uz Lielbritāniju un tikās ar tur dzīvojošajiem latviešiem. Un Lielbritānijā LRA dabūja diezgan daudz balsu. Domāju, ka arī bez Kaimiņa LRA vēlēšanās būtu pārvarējusi 5% barjeru. Kaimiņš nav LRA biedrs, viņš pārstāv mūsu sadarbības partneri - Ikšķiles apvienību "Iedzīvotāji". LRA mēs kopumā bijām deviņas politiskās organizācijas, un katra no tām deva savu pienesumu. Kandidātu sarakstu izveidot nebija viegli. Ne jau visi cilvēki vēlas kandidēt vēlēšanās," atzina Ence.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!