Foto: LETA

Latvijas Reģionu apvienība (LRA) nesadarbosies ar partiju "Latvijas attīstībai" (LA), otrdien lēmuši apvienības pārstāvji. Nākamajās Saeimas vēlēšanās LRA startēs ar savu sarakstu.

Kā portālu "Delfi" informēja LRA, šāds lēmums pieņemts, jo abām politiskajām organizācijām ir atšķirīgi mērķi un redzējums par Latvijas nākotni.

"Šobrīd Latvijas politikā notiek nozīmīgas pārmaiņas. Centriski eiropeiski orientētie politiskie spēki sāk izirt un konkrētā politiskā spektra daļā vērojama bīstama sadrumstalotība. Tādēļ LRA apvieno spēkus ar līdzīgi domājošām partijām un biedrībām, lai izveidotu spēcīgu, centriski un eiropeiski orientētu, Latvijas novados plaši pārstāvētu politisku apvienību," vēstīts partijas paziņojumā.

Partiju apvienības LRA pārstāvju sapulces priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Ence uzsvēris, ka LA piedāvātais sadarbības līgums bijis nepieņemams, jo "no tā bija pazuduši vairāki mums un mūsu jau esošajiem sadarbības partneriem svarīgi punkti, tāpat tas nesaturēja nekādu atsauci par konkrētām kopējām vērtībām un uzdevumiem, kuri būtu jārealizē Latvijas sabiedrības interesēs".

Tāpat piedāvātais līgums faktiski paredzējis LRA kā politisko partiju apvienības likvidāciju. "Neskatoties uz jau minētajiem faktiem, lielu lomu šāda lēmuma pieņemšanā nospēlēja arī LA virzītā politika, kas ir absolūti nepieņemam mūsu partiju apvienību veidojošām partijām un biedrībām. Tāpat nozīmīgs faktors bija LA vadošo politiķu neviennozīmīgā reputācija," skaidrojis Ence.

Vēstīts, ka biedrība "Sabiedrība centriskai politikai" (SCP) (iepriekš - "Sabiedrība par labām pārmaiņām") nākamā gada Saeimas vēlēšanās startēs vienotā sarakstā ar LRA.

SCP un LRA parakstījušas sadarbības līgumu, kas paredz kandidēšanu vienotā sarakstā 13.Saeimas vēlēšanās, kā arī kopīgu darbu pie jauna politiskā piedāvājuma izstrādes.

Tāpat līgums paredz SCP pārstāvību LRA vadības institūcijās, kā arī savstarpēju koordināciju un kopīgu politisko iniciatīvu izstrādi un virzīšanu Saeimā.

SCP valdes priekšsēdētājs Edvards Smiltēns norādījis: "Atsevišķas politiskās kustības publiskajā telpā aktīvi sākušas runāt par nepieciešamību apvienot politiķus kopīgā sarakstā. SCP un LRA to jau ir paveikušas, noslēdzot konkrētu sadarbības līgumu un veidojot LRA par spēcīgu, stabilu un prognozējamu politisko spēku, kas apvieno līdzīgi domājošus politiķus, lai panākt kvalitatīvas pārmaiņas Latvijas politikā pēc 13. Saeimas vēlēšanām."

13. Saeimas vēlēšanas paredzētas 2018. gada rudenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!