Foto: LETA
Sestdien Rīgā tika nodibināta partija "Kustība Par!", kas sevi pozicionē kā proeiropeisks liberāli centrisks politiskais spēks.

Partijas nodibināšanai bija reģistrējušies 298 biedri, no kuriem par dibināšanu nobalsoja 274. Neviens nebalsoja "pret" vai "atturas".

Politiskais spēka pamatvērtības ir brīvs cilvēks, saliedēta sabiedrība, tiesiska valsts un Eiropas vienotība, un partijas mērķis ir nodrošināt vienādas iespējas visiem Latvijas cilvēkiem modernā, tiesiskā Eiropas valstī.

"Kustība Par!" par saviem uzdevumiem izvirzījusi saliedētas sabiedrības veidošanu, demokrātijas un tiesiskuma nodrošināšanu parlamentārā republikā, uzņēmējdarbībai labvēlīgas vides radīšana, lai veicinātu dinamisku un ilgtspējīgu Latvijas attīstību.

Starp partijas dibinātājiem ir arī fiziķis Vjačeslavs Kaščejevs un matemātiķis Andris Ambainis, kuri gan iepriekš pauda, ka partijā stāties neplāno.

Jau ziņots, ka jaunajā politiskajā kustībā apvienojušies pieci no partijas "Vienotība" aizgājušie Saeimas deputāti - Ilze Viņķele, Čigāne, Andrejs Judins, Aleksejs Loskutovs un Dālderis.

Tāpat kustībā darbosies bijušais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, politikas analītiķe Marija Golubeva, uzņēmējs, "Innocent Coffee Masters" un "Innocent Pro" īpašnieks Mārtiņš Staķis, bijušais Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājs, mediju eksperts Ainārs Dimants, režisors Dmitrijs Petrenko, vēsturnieks Gustavs Strenga, advokāts Indulis Balmaks, bijušais "Sabiedrības par atklātību "Delna"" vadītājs Kristaps Petermanis, Eiropas Parlamenta deputātes Sandras Kalnietes (V) padomnieks Pēteris Viņķelis, valsts pārvaldes eksperte, viena no sabiedriskās politikas centra "Providus" dibinātājām Vita Tērauda un citi.

Kustības manifestu parakstījuši arī citi sabiedrībā pazīstami cilvēki. Pavļuts gan iepriekš tika atzinis, ka ne visi manifesta parakstītāji būs arī starp partijas dibinātājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!