Foto: DELFI Aculiecinieks
Bezpajumtnieks Jurijs gada laikā 95 reizes nakšņojis Austrumu slimnīcas Neatliekamās palīdzības klīnikā, jo atrasts uz ielas bezsamaņā vai dzērumā. Aprūpe kopā valsts budžetam izmaksājusi vairāk nekā 13 000 eiro, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

"Šodien 95.reizi, bet būs jau vēl. Viņš nekur nedzīvo. Kā piedzeras un pakrīt, tā nonāk pie mums vai Stradiņos. Tā viņš cirkulē starp slimnīcām," LTV stāstīja Neatliekamās medicīnas klīnikas vadītājs Aleksejs Višņakovs.

Bezpajumtnieka Jurija nakšņošana slimnīcā 2014.gadā Rīgas Austrumu klīniskajai universitātes slimnīcai izmaksājusi 4750 eiro, savukārt visas reizes, kad viņš 2014.gadā uz Austrumu slimnīcu vests ar ātro palīdzību, izmaksājušas 8930 eiro.

"Viņi tērē to naudu, kas ir paredzētā neatliekami slimu cilvēku ārstēšanai, neatliekamajai palīdzībai un diagnostiskai. Tāpēc mēs esam nobažījusies par to, kas notiek. Šie cilvēki lielu daļu no mūsu naudas tērē nepareizi," – par regulārajiem slimnīcas "viesiem" skaidroja Višņakovs.

Ārsti raidījumam nenorāda, ka šādiem pacientiem nevajag saukt ātro palīdzību, taču vērš uzmanību, ka viņu uzturēšana prasa daudz laika, kas varētu tikt veltīts citiem pacientiem, piemēram, tiem, kam ir insults vai infarkts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!